Hlavní obsah

Hrej a neplať 7/2004: Třikrát Arkanoid

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní vydání bude poněkud monotématické, protože se nám do něj sešly hned tři různé verze populární hry známé pod názvem Arkanoid.

Foto: PLL.a.s

Břišní svaly a nohy dostanou zabrat také

Článek

Reflexion

Nejdříve jen něco málo obecně o hře zvané Arkanoid, i když docela pochybuji, že tento článek čte někdo, kdo se s ní ještě nikdy nesetkal. Jde zkrátka o to, odrážet destičkou ve spodní části obrazovky malý míček tak, abyste s jeho pomocí rozbili všechny kostičky na hrací ploše.

Reflexion stojí svým zpracováním uprostřed dnešního přehledu, co mě však na této hře zaujalo, je její atmosféra. Ano, atmosféra, i když taková vlastnost se přisuzuje spíše adveturám nebo RPGčkům. Do podkresu totiž hraje příjemný trip-hop, na pozadí se míhají zelené šmouhy a vůbec všechno je tak nějak zvláštní, což alespoň ve mně vyvolalo zvláštní pocit.

DOWNLOAD, homepage, 1.2 MB, 7/10

Blockage

Na rozdíl od předchozí nepřináší tato hra nic navíc, takže slouží jenom jako doklad toho, jak se herní technologie mění a vyvíjí v čase. Dalším mínusem budiž poněkud větší obtížnost plynoucí z rychlosti pohybu kuličky. Takže závěr: Blockage je vhodný spíše pro pamětníky, ostatní mohou být spíše zklamáni.

DOWNLOAD, homepage, 5 kB, 5/10

LBreakout2

Na závěr zde máme zlatý hřeb dnešního dne, alespoň co se grafického zpracování týče. Vše je hezky vykreslené a animované, celé se to blyští až oči přecházejí. Ale nejsem si jistý, jestli právě o tohle u Arkanoidu jde.

Navíc je obtížnost také docela na vysoké úrovni - na rozdíl od první hry, u níž si spíše odpočinete, zde budete poulit oči na obrazovku a rukou na myši kmitat jak kolibřík.

DOWNLOAD, homepage, 1.4 MB, 7/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 1/2004: Nejlepší hry zdarma!

První lednové vydání už klasicky patří přehledu sedmi nejlepších freeware her loňského roku a ani letošek nebude výjimkou. Pojďte si tedy společně zavzpomínat...

Hrej a neplať 3/2004: 3D střílečka zdarma!

Minulou středu jsem měl hlavu plnou úplně něčeho jiného než her (zkouškové období je hrozná věc :) Dnes vám tedy po týdenní odmlce přináším opět tři tipy...

Výběr článků

Načítám