Hlavní obsah

Hrej a neplať 6/2004: Wolf se vrací!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní vydání se opět ponese ve stylu předělávek starých her. Krom legendárního Wolfensteina 3D je tu i neméně známá mlátička International K-rate. A na závěr zvířátka - křečci.

Foto: Zbyněk Pavienský

Ing. Petr Roubíček, lídr kandidátky TOP 09 v letošních komunálních volbách v Jablonci nad Nisou

Článek

DarkWolf 3D

Kdo by neznal Wolfensteina 3D legendární hru firmy id Software, která je nezpochybnitelným milníkem na poli vývoje 3D akčních her. Jak vidno i po více než deseti letech od svého vydání stále inspiruje tvůrce k jeho remakům a s jakým úspěchem, se dozvíte v následujících odstavcích.

Co bylo na Wolfensteinu vpravdě revoluční (ostatně skoro jako u všech her od id Software) je krom vynikající atmosféry a hratelnosti hlavně engine. Zde se však autoři snažili naprogramovat vlastní, který se původnímu ani po tolika letech stále nevyrovná. K tomu všemu přidali vlastní grafiku (vojáci už tak nevypadají jako vojáci ale spíše vznášející se vajíčka atd.). Původní tak už zůstal jenom příběh a některé reálie.

Moc se tedy netěšte, že si u hry pěkně zavzpomínáte, jedné se totiž o úplně novou záležitost, která se pouze snaží vyhřát v odlesku slávy svého vzoru. Pokud ale budete schopni odpustit nějaké ty menší technické nedostatky, můžete se docela slušně bavit.

DOWNLOAD, homepage, 3.3 MB, 7/10

International 64k-rate

Tvůrci této hry si vzali inspiraci z ještě vzdálenější minulosti, než jakou je Wolfenstein a nejenom to - udělali kompletní předělávku jedné legendární mlátičky a výsledek je více než zajímavý.

Nejdříve si ovšem budete muset přivyknout na původní grafiku, která sice zprvu vypadá příšerně (docela jsem měl problém z těch několika pohybujících se pixelů poznat, co že se to vlastně na monitoru děje :-), ale časem to doceníte jako rys mající kladný vliv na atmosféru celé hry.

Dál už není v podstatě co dodat, protože ovládání a pravidla jsou velmi slušně popsána v "readme" souboru, takže vašemu hraní už nestojí nic v cestě.

DOWNLOAD, homepage, 0.1 MB, 7/10

HamsterBall

A po předělávkách zase něco ze současnosti, ve které mají hlavní slovo křečci. Ti se zavírají do malých skleněných koulí, v nichž potom pobíhají sem a tam, zdolávají různé překážky, nebo rovnou celé překážkové dráhy, v nichž se snaží co nejrychleji dosáhnout cíle.

Tak asi o tomto hra HamsterBall je. Je to docela prosté, ale také zábavné, vzhledem k veselé grafice pak vhodné pro malé pařánky.

Je však nutné upozornit, že se jedná pouze o shareware verzi, kde je omezen počet her. Stejně ale předpokládám, že vás HamsterBall omrzí dříve, než-li tohoto čísla dosáhnete.

DOWNLOAD, homepage, 6.6 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 1/2004: Nejlepší hry zdarma!

První lednové vydání už klasicky patří přehledu sedmi nejlepších freeware her loňského roku a ani letošek nebude výjimkou. Pojďte si tedy společně zavzpomínat...

Hrej a neplať 3/2004: 3D střílečka zdarma!

Minulou středu jsem měl hlavu plnou úplně něčeho jiného než her (zkouškové období je hrozná věc :) Dnes vám tedy po týdenní odmlce přináším opět tři tipy...

Výběr článků

Načítám