Hlavní obsah

Hrej a neplať 28/2003: Mrazivý díl

Novinky, Ondřej Pohl

Je horké léto, ale i přesto si mnozí z vás jako každou středu našli cestu ke svému oblíbenému magazínu o třech hrách zdarma. A čím vás překvapí tento týden? Stolním hokejem, plošinovkou s tučňákem a zajímavou hrou pro dva.

Foto: 5polí
Článek

Air Hockey Maddnes

Léto i prázdniny jsou v plném proudu a málokdo teď myslí na lední hokej i přesto, že naše země na jaře hostila světový šampionát. Není se ale čemu divit, vzhledem k venkovním plochám je udržování ledové plochy pro hokej tolik nezbytné holý nesmysl, a tak hokejovým fandům, pokud nechtějí přes léto držet nedobrovolný půst, nezbývá nic jiného, než se uchýlit k jeho stolním náhražkám. Jedna z nich se jmenuje Air Hockey (nemohu si vybavit český ekvivalent, ale mnozí mě v diskusi určitě doplní) a její počítačové zpracování si teď prohlédneme.

O co se tedy jedná? Základem všeho je herní plocha, která ač není ledová, taktéž velice klouže. Na ní samozřejmě malá černá věc zvaná puk a dvě větší kola (červené a modré), která zastupují hráče. Do nich se musí "šťouchat" tak, aby drcnuli do puku, který je samozřejmě nutné dopravit do brány. Hraje se pomocí myši a jaké jsou herní módy, o tom více v následujícím odstavci.

Jednak je to klasický multiplayer, ale pokud nemáte vhodného spoluhráče po ruce, pak si můžete zahrát i s počítačem. Jeho inteligence je na celkem obstojné úrovni a porazit jej není zas až tak jednoduché - více než bystrou mysl je nutné mít mrštné zápěstí.

Celkově mě Air Hockey Maddnes velice nadchl, je to hra jako stvořená pro toto období - nemusíte u ní moc přemýšlet a naopak se docela pobavíte.

DOWNLOAD, homepage, 8,5 MB, 8/10

Penguin Panic

Pokud je vám horko, pak by vás mohla zaujmout i dnešní druhá hra - Penguin Panic. Je totiž plná ledu, sněhu a studených jezer; hlavní postavou je tučňák, kterému lovci unesou jeho kamarády a je pouze na něm, aby je zachránil.

Pokud k tomu všemu máte rádi instalatéra Maria, pak jste jako doma. Penguin Panic totiž funguje na jeho enginu, z čehož vyplývá i stejné ovládání a velice podobný design úrovní.

I přesto je ale první úroveň tutorial, kde se naučíte už tak jednoduchému ovládání, načež můžete směle vyrazit do boje. Všechno další už je jen průměrná plošinovka, ovšem tučňák uprostřed prázdnin je věc natolik kuriózní, že si to přinejmenším zaslouží pozornost.

DOWNLOAD, homepage, 2.5 MB, 6/10

Jelly Wars

Jelly Wars je sice jenom demo, ale obsahuje multiplayer, který dokáže vydat tolik zábavy, že to vystačí na samostatnou minirecenzi, jejíž obsah se odbude v následujících odstavcích.

Hlavními hrdiny jsou zde hrudky slizu s velkýma očima a v čepicích, které se, jak jinak, snaží jedna druhou zničit. Používají k tomu rozličné zbraně, které se nacházejí na herní ploše. Můžete mít u sebe však pouze tři, které posléze ovládáte klávesou, s jejichž pomocí jste je sebrali (jejich přehled je názorně zobrazen před začátkem každé hry).

Jelly Wars je hra jako spousta jiných: průměrná grafika, kýčovitá hudba a nepříliš originální námět. V některých situacích však může nejenom zaujmout, ale i docela dobře pobavit.

DOWNLOAD, homepage, 5.4 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 23/2003: Žabák archeologem

Dnes se společně v seriálu o hrách zdarma podíváme na jednu povedenou plošinovku s neohroženým žabákem v hlavní roli, simulaci napadení země mimozemšťany...

Hrej a neplať 24/2003: Kaboom se vrací

Hrou dnešního týdne je předělávka legendy Kaboom, tentokráte pod názvem Mad Bomber. Dalším titulem je zdařilá japonská mlátička a na závěr tady máme variaci...

Hrej a neplať 25/2003: Vesmírný díl

Letos se setkáváme už po pětadvacáté, a i tentokrát dostanete příděl svých tří her zdarma. Dnešním tématem jsou vesmírné střílečky a čekají na vás tady hned...

Výběr článků

Načítám