Hlavní obsah

Hrej a neplať 10/2004: Zabij si svého tučňáka

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrou dnešního týdne je drobná modifikace odpalování tučňáků do dálky, dále pak originální japonská hra a motokrosové závody.

Foto: Rostislav Pijáček pro KORUNKU LUHAČOVICE

Oba týmy po skončení benefice.

Článek

Krvaví tučňáci

Když jsem zde před pár dny inzeroval hru, v níž Yetti odpaloval tučňáky do dálky, bylo to spíše jen do počtu a rozhodně jsem netušil, že tato velice primitivní Flashová záležitost zaujme tak intenzivně takové množství lidí.

Ovšem stalo se tak, a proto je dnes odpalování tučňáků s drobnou modifikací oproti originálu hlavní hrou celého vydání. Tou drobnou modifikací mám na mysli přidání značného množství krve, kterážto je velice žádaným artiklem v oblasti počítačové zábavy, jinak vše zůstává při starém. Bylo mi ostatně divné, jak křehcí tučňáci mohli bez újmy vydržet zásah kyjem.

Poznámka: Kliknutím na odkaz DOWNLOAD se otevře hra přímo v okně vašeho prohlížeče. Pokud si budete hru chtít zahrát později v režimu off-line, pak klikněte na odkaz pravým tlačítkem myši a zvolte Uložit cíl jako... Hru později otevřete přetažením staženého souboru do okna prohlížeče.

DOWNLOAD, 0.3 MB, 8/10

Baku

S hrami majícími původ v nějaké dálněvýchodní zemi to bývá většinou tak, že pokud se zrovna nejedná o jednu z milionu různých předělávek nějaké vesmírné střílečky, pak je její námět docela originální a pro Evropana docela nezvyklý. Baku patří k druhé skupině.

I když je princip velice fádní - posbírat všechny diamanty na hrací ploše - jeho realizace už nikoli. Ovládáte totiž jakousi podivnou postavičku stojící na bedně s raketovým pohonem, jejíž řízení je velmi náročné, zvláště kvůli vysoké setrvačnosti. Přitom sebemenší náraz do zdi nebo do různých pohyblivých překážek znamená nutnost hrát od začátku úrovně.

Baku tak nelze rozhodně doporučit cholerikům, protože už první úroveň by byla pro jejich nervy příliš. Pokud ale chcete zkusit něco netradičního a nechybí vám přitom trpělivost, pak by Baku mohla být docela dobrá volba.

DOWNLOAD, homepage, 0.7 MB, 6/10

Motocross Becher

Na závěr pro vás mám jednu docela jednoduchou avšak zábavnou hru jakožto dozvuk loňské Becherovka Game. Jejími hlavními hrdiny jsou motokrosová motorka a láhev Becherovky. Jak to jde dohromady?

Jednoduše, motorku i s jezdcem ovládáte pomocí pouhých dvou kláves, konkrétně mezerníku, kterým přidáváte plyn a Enter, jímž ji rozjíždíte, přičemž musíte sílu odhadnout tak, abyste bezpečně přistáli na láhvi karlovarského likéru.

Zní to docela jednoduše, i složitější úrovně se vám povedou už na třetí nebo čtvrtý pokus, ale hra je to neuvěřitelně zábavná, zvláště nepovedené pokusy stojí za shlédnutí.

DOWNLOAD, homepage, 2.6 MB, 7/10

Reklama

Související články

Hrej a neplať 5/2004: Hodina lukostřelby

V dnešní hlavní hře se výjimečně nepoužívají ke střílení lasery ani klasické palné zbraně, ale luk a šípy, což jí dělá velmi zajímavou. Nepřehlédněte však...

Hrej a neplať 6/2004: Wolf se vrací!

Dnešní vydání se opět ponese ve stylu předělávek starých her. Krom legendárního Wolfensteina 3D je tu i neméně známá mlátička International K-rate. A na závěr...

Hrej a neplať 7/2004: Třikrát Arkanoid

Dnešní vydání bude poněkud monotématické, protože se nám do něj sešly hned tři různé verze populární hry známé pod názvem Arkanoid.

Výběr článků

Načítám