Hlavní obsah

Unikátní tablet od Samsungu se jednoduše složí. A je z něj mobil

Novinky, zgl

Společnost Samsung se chystá uvést na trh nové chytré hodinky, které by měly být vybaveny ohebným displejem. Společně s tím opět ožívá diskuze o dalších přístrojích, které by mohly být podobným dotykovým panelem opatřeny. Jihokorejský elektronický gigant již dříve jeden takový koncept ukázal.

BEZ KOMENTÁŘE: Skládací mobil od Samsungu dokáže nahradit i tabletVideo: Samsung

 
Článek

Podle Samsungu by mohl být ohebný displej využit například u tabletů. Jak je vidět na videu níže, díky tomu by se pak takový přístroj mohl jednoduše složit, aby se lépe přenášel. Právě velikost je totiž problém většiny dnešních tabletů - buď jsou příliš velké a na cesty se nehodí, nebo naopak příliš malé a jejich ergonomie je nevyhovující.

Ve svém konceptu šel Samsung ještě dále. Počítá totiž s tím, že zařízení by se mohlo používat i ve složeném stavu. Na jedné půlce by totiž byl další dotykový displej. Díky tomu by přístroj mohl rázem fungovat jako obyčejný mobilní telefon.

Je nepravděpodobné, že by jihokorejský elektronický gigant začal podobný hybrid chytrého telefonu a počítačového tabletu v dohledné době skutečně prodávat. Nicméně video jasně naznačuje, jakým směrem by se mohl průmysl přenosných počítačů v následujících letech ubírat a co všechno dokážou ohebné displeje.

Chytré hodinky, které by podle některých zdrojů měly být vybaveny ohebným displejem, by zástupci společnosti Samsung měli odhalit už příští měsíc. [celá zpráva]

Apple chystá také přístroj s ohebným displejem

Letos na jaře společnost Apple omylem prozradila, že také pracuje na zařízení s ohebným displejem. Na svých internetových stránkách totiž zveřejnila pracovní nabídku, prostřednictvím které sháněla experta právě na tuto problematiku.

Foto: United States Patent and Trademark Office

Návrh nového iPhonu s wraparound displejem

Pro jaké konkrétní zařízení měl být flexibilní displej použit, není z nabídky patrné. V kuloárech se ale již nějakou dobu šeptá, že Apple pracuje také na chytrých náramkových hodinkách. Ty by měly mít podle patentového návrhu monitor, který by obepnul celé zápěstí.

Uplatnění by ohebný displej jistě našel také u iPhonu. Začátkem měsíce byl totiž zveřejněn návrh jablečného chytrého telefonu se zaobleným dotykovým panelem, který zakrývá prakticky celou přední stranu zařízení. Apple tuto technologii označuje termínem wraparound, což znamená, že by monitor měl „obalovat“ okraje přístroje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám