Hlavní obsah

Samsung odhalí chytré hodinky už příští měsíc

Novinky, zgl

Společnost Samsung se chystá odhalit chytré hodinky už v průběhu příštího měsíce. S odvoláním na důvěryhodné zdroje o tom informoval list Financial Times. Podobná zařízení plánuje uvést na trh také řada konkurenčních společností. Například Apple a Microsoft.

Foto: Samsung

Jak budou vypadat nové chytré hodinky od Samsungu, zatím není jasné. Na obrázku je model S9110, který firma prodávala v roce 2009.

Článek

Spekulace o hodinkách zapadají do mozaiky informací, které se objevily již dříve. Samsung si totiž již před časem nechal patentovat „digitální elektronické zařízení ve formě hodinek, náramku či pásku kolem ruky“. Novinka se bude jmenovat Galaxy Gear.

Dá se ale předpokládat, že novinka bude umět telefonovat, posílat SMS zprávy, brouzdat po internetu a dostane některé funkce z vrcholných telefonů od Samsungu. Například technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text, ale také bezdotykové ovládání. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung S9110

S nápadem chytrých hodinek přišel jihokorejský elektronický gigant už v roce 2009. Model S9110 se ovládá pomocí 1,76palcového dotykového displeje, který nahradil tradiční hodinkový ciferník. Pro příjem a položení hovoru jsou na boku zařízení umístěna tři ovládací tlačítka.

Telefonovat je s hodinkami možné díky zabudovanému reproduktoru s mikrofonem. Voláte podobně, jako s hlasitým odposlechem na běžném mobilním telefonu. Případně také pomocí bezdrátového handsfree, které se jednoduše připojí pomocí technologie bluetooth.

Foto: LG

LG Prada

Mezi další zajímavé funkce se řadí například vestavěný MP3 přehrávač, rozpoznání hlasu, podpora datových přenosů GPRS, synchronizace s počítačem nebo například možnost pracovat se svými e-maily přes Outlook.

Uspět na trhu s chytrými hodinkami se v minulosti kromě Samsungu snažily také společnosti LG či Sony. Ani jedna firma však s těmito produkty netrhala prodejní rekordy, především proto, že jejich ceny se pohybovaly mezi 10 až 20 tisíci korun.

Foto: Sony

Hodinky SmartWatch budou nabízeny v různých barvách

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám