Hlavní obsah

Sony uvede na trh nejtenčí LCD televizor na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský elektronický gigant Sony uvede na trh nejtenčí televizor s obrazovkou z tekutých krystalů (LCD) na světě. Nový model s úhlopříčkou 102 centimetrů bude mít tloušťku 9,9 milimetru. Společnost předpokládá, že bude přístroj v Japonsku prodávat za 490 000 jenů (zhruba 75 000 korun).

Článek

Sony uvede na trh rovněž první LCD televizor na světě, jenž bude zobrazovat 240 snímků za sekundu. Současné modely společnosti Sony zobrazují 120 snímků za sekundu.

Vyšší počet snímků by se měl odrazit v kvalitnějším zobrazení rychlých scén, například ve sportovních přenosech a akčních filmech. Nový model s 240 snímky za sekundu a úhlopříčkou 117 centimetrů by se měl prodávat za zhruba 400 000 jenů (přibližně 61 000 korun).

Oba nové přístroje vstoupí na japonských trh 10. listopadu. Brzy poté by se měly začít prodávat rovněž v zahraničí.

Vize budoucnosti již dnes: LCD s nulovou spotřebou
V srpnu se na trhu objevily první LCD monitory s takzvanou nulovou spotřebou. Té dosahují jen v úsporném režimu (jejich napájecí adaptér se úplně vypne). Jde o jeden z dalších kroků k ještě „zelenějším“ počítačovým produktům. Běžné monitory totiž mají i v úsporném režimu spotřebu jeden až šest wattů. LCD panely s dodatkem „Eco“ od Fujitsu Siemens jsou dodávány s aktivovaným ekologickým režimem. Součástí napájecího adaptéru monitoru je spínací modul řízený připojeným počítačem. Když se obrazovka vypíná, napájecí adaptér se úplně odpojí od napájení. Jakmile počítač vyšle data na výstup z grafické karty, malý elektrický impuls napájení monitoru obnoví. Tato funkce pracuje jak s analogovými, tak s digitálními výstupy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám