Hlavní obsah

Samsung uvádí netradiční monitor se dvěma displeji

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový monitor SyncMaster 2263DX obdržel již v březnu cenu CES 2008 Innovation. Až nyní však novinka vstupuje na český trh. LCD monitor nabídne dnes již standardní doplňky, je tedy vybaven webkamerou, mikrofonem a reproduktory. Největší pozornost si však zaslouží 7 palcový displej s připojením přes USB, kterým je doplněn hlavní 22 palcový LCD monitor.

Článek

Samsung uvedl v úterý na český trh multimediální novinku, duální LCD monitor Samsung SyncMaster 2263DX. Slůvko duální naznačuje, že monitor se skládá ze dvou displejů. Velký displej s úhlopříčkou 22“ nabídne rozlišení 1680 x 1050 pixelů, zatímco ten menší 7“ jen 800 x 480 pixelů.

Menší displej oceníte v případě, že máte na počítači spuštěných více programů současně. Můžete tak mít trvalou kontrolu nad příchozí poštou, komunikovat přes video chat, mít spuštěný webový prohlížeč, přehrávač hudby nebo třeba několik miniaplikací.

:. 22palcový (primární) monitor je vybaven dotykovým „Hot Key“ tlačítkem, umístěným vedle webkamery. Foto: Archiv

Tlačítko „Hot Key“ umožňuje jedním stisknutím spustit chat. Díky vysokému dynamickému kontrastnímu poměru 1 000:1 a 5ms odezvě je novinka vhodná i pro hraní počítačových her, ale také pro sledování filmů.

Malý (sekundární) monitor je k počítači jednoduše připojen přes USB kabel, bez nutností dalších portů či kabelů. Může být umístěn nad primárním monitorem či ze strany.

:. Po odpojení od hlavního monitoru může být použit jako druhý displej. Foto: Archiv

Speciální funkce rozpoznávání obličejů umožňuje web kameře na primárním monitoru rozeznat obličej v záběru a automaticky na něj zaostřit. To usnadňuje video rozhovory a natáčení domácích videí.

Cena duálního monitoru Samsung SyncMaster 2263DX činí 11 690,- Kč (včetně DPH).

Reklama

Související témata:

Související články

Cenový servis: Disky opět prudce zlevnily

Ačkoli trh už druhým týdnem není slevám hardware příliš nakloněn, pevným diskům to stejně nezabránilo v razantním zlevnění. Stejným směrem se vydaly i ceny...

Výběr článků

Načítám