Hlavní obsah

Šikovná USB flashka má dva konce, rozumí si s mobily i PC

Novinky, bri

Počet zařízení v našich domácnostech neustále roste, řeč je o nejrůznějších počítačích, noteboocích, tabletech a v neposlední řadě samozřejmě také chytrých telefonech. Ruku v ruce s tím roste i potřeba sdílet mezi nimi data. V tomto ohledu může přijít vhod praktická novinka od společnosti Kingston, USB flashka DataTraveler Duo má totiž na každém konci jiný konektor.

Foto: archív výrobce

Kingston DataTraveler Duo

Článek

Na první pohled vlastně nejde ani poznat, že si Kingston DataTraveler Duo rozumí s různými zařízeními. Oba konektory jsou totiž ukryty pod plastovými krytkami, které konektory chrání na cestách proti poškození a usazování nečistot.

Pokud krytky posunete jednoduchým tahem směrem ke středu, okamžitě odhalíte, jaká rozhraní jsou k dispozici. Na jedné straně je tradiční konektor USB-A, kterým disponuje drtivá většina počítačů, na druhém konci pak USB-C port. Tím jsou pro změnu vybaveny moderní chytré telefony a počítačové tablety, stejně tak se s ním ale setkáváme stále častěji u přenosných počítačů.

Flashky a externí disky? Jejich zabezpečení lidé prakticky neřeší

Bezpečnost
Foto: archív výrobce

Kingston DataTraveler Duo

Sdílet data je tedy prostřednictvím této USB flashky možné mezi notebooky, stolními počítači a mobilními zařízeními. A je jedno, zda se bavíme o dokumentech, fotografiích, videích, hudbě či jakýchkoliv dalších souborech.

„Nový odolný flash disk DataTraveler Duo s dvojím rozhraním doplňuje stále rostoucí počet zařízení s USB-C portem o velmi žádanou funkcionalitu,“ prohlásil Oscar Escayola Kaloudis, produktový manažer pro flash produkty Kingstonu. „Je vybaven dvojicí konektorů chráněných posuvnými kryty. To je výhoda oproti sundavacím krytkám, které se mohou snadno ztratit,“ dodal.

Novinka se bude nabízet v kapacitách 32 a 64 GB. Informace o ceně a dostupnosti výrobce zatím neuvedl.

Foto: archív výrobce

Kingston DataTraveler Duo

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Apple dává vale klasickým USB konektorům

Klasické USB konektory považuje většina lidí u počítačů za naprostý standard. Společnost Apple se je však snaží v posledních letech odsunout na druhou kolej,...

Výběr článků

Načítám