Hlavní obsah

První MacBook s vylepšeným čipem Apple M2 přijde už v pátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se začne prodávat nejnovější MacBook Pro 13 od společnosti Apple, který bude prvním strojem na trhu s vylepšeným čipem Apple M2. Druhá novinka – MacBook Air – dorazí na pulty obchodů až v příštím měsíci.

Představení nového MacBook Air (2022)Video: Apple

 
Článek

Oba nové stroje představila společnost Apple na konferenci WWDC, která je zpravidla zasvěcena operačním systémům. Jinak tomu nebylo ani v letošním roce, kdy byly zveřejněny softwarové novinky a vylepšení, které Apple chystá pro chytré telefony iPhone, počítačové tablety iPad, chytré hodinky Apple Watch a v neposlední řadě také pro počítače s platformou macOS.

Letos se ale ukázaly překvapivě i dva nové laptopy a první z nich zamíří již tento pátek do prodeje. 13palcový MacBook Pro bude pro případné zájemce k mání od 38 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Pro (2022)

MacBook Air bude levnější, startovat bude na částce 36 990 Kč. Apple však zatím neupřesnil, kdy přesně se má druhá novinka začít prodávat. I na oficiálních stránkách amerického počítačového giganta je pouze hláška „v průběhu příštího měsíce“, tedy července.

MacBook Air se už na první pohled značně liší od svého předchůdce. Ikonický design se ztenčující se čelní stranou, který poprvé ukázal ještě bývalý šéf a spoluzakladatel Applu Steve Jobs, byl nahrazen rovnou konstrukcí se zaoblenými rohy, jakou se chlubí i ostatní MacBooky.

Na řadě jsou iPhony. Apple se připravuje na jednotnou nabíječku

Mobil

Další velká změna se udála v útrobách tohoto stroje, neboť původní čip Apple M1 byl nahrazen výkonnějším procesorem Apple M2. Ten mimochodem nalezneme také v druhé novince – MacBooku Pro.

Apple slibuje, že vylepšený čipset nabídne až o 18 % rychlejší CPU jednotku, až o 25 % vyšší grafický výkon a až o 40 % rychlejší strojové učení. Napojen navíc může být až na 24 GB operační paměti, předchůdce si musel vystačit s 16 GB.

MacBook Air se chlubí novou magnetickou nabíječkou MagSafe 3 a výdrží až 18 hodin. MacBook Pro 13 zvládne vydržet na jedno nabití až 20 hodin, místo modernějšího standardu MagSafe 3 však sází na rozhraní USB-C.

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022)

Foto: archív výrobce

Apple MacBook Air (2022)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejcennější značkou světa je americký Apple

Nejcennější světovou značkou je podle žebříčku Kantar Brandz opět americký výrobce elektroniky Apple. Po třech letech sesadil z trůnu amerického internetového...

Výběr článků

Načítám