Hlavní obsah

Nový ultramobilní notebook od Umaxu za zajímavou cenu

Novinky, Miloslav Fišer

Dávno jsou pryč doby, kdy nás ultramobilní notebooky stály několik desítek tisíc korun. Již v současnosti nabízí přední výrobci notebooků cenově dostupné laptopy nejmenších rozměrů. Příkladem může být tolik skloňovaný notebook Asus EEE. Segment ultramobilních notebooků nyní obohacuje společnost Umax o model VisionBook M730SR.

Článek

Po populárních 12“ modelech řady 7200WXN a TN120R přichází na trh další v řadě malých notebooků - model VisionBook M730SR. Ten nabídne 13,3“ displej a hmotností 2 kg. Na první pohled upoutá tato novinka neotřelým šasi, v kterém je osazen 13,3“ kvalitní displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů.

Při IP telefonii oceníte integrovanou WEB kameru ve víku displeje s rozlišením 1,3 MPx. Na cestách ocení uživatelé vestavěné bezdrátové adaptéry Bluetooth i Wireless LAN a také integrovanou čtečku paměťových karet.

Na pravé straně naleznete multiformátovou DVD mechaniku. Ve výbavě nechybí ani 3xUSB 2.0 porty, Express Card slot, LAN i FXM konektory a VGA výstup. Nový model VisionBook M730SR přichází na trh ve dvou stupních výbavy.

Levnější verze je osazena mobilním procesorem Intel Celeron M 550 (2GHz, 1MB cache), 1GB DDR2 pamětí a 250 GB SATA diskem a jeho cena začíná na 14 268,- Kč.

Výkonnější varianta s dvoujádrovým procesorem Intel Core 2 Duo T5550 (1,83 GHz, 2MB cache), 2GB DDR2 a 250GB SATA stojí od 16 648,- Kč. Notebook je certifikován pro oba operační systémy Windows XP i Vista.

Reklama

Související témata:

Související články

Cenový servis: Disky opět prudce zlevnily

Ačkoli trh už druhým týdnem není slevám hardware příliš nakloněn, pevným diskům to stejně nezabránilo v razantním zlevnění. Stejným směrem se vydaly i ceny...

Výběr článků

Načítám