Hlavní obsah

Nový dron od DJI přiletí v červnu

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští měsíc by se měl objevit na pultech obchodů nový dron Mavic Air 2 od společnosti DJI. Proti svému předchůdci láká především na fotoaparát s vyšším rozlišením, zároveň by měl být ale chytřejší díky celé řadě pokročilých technologií.

Foto: archív výrobce

Mavic Air 2

Článek

Mavic Air 2 je vybaven 48megapixelovým senzorem, který dovede podle výrobce zachytit více detailů i v náročných světelných scénách. Stabilizovaná kamerka, která sází opět na trojosý gimbal, zvládne natáčet videa v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu.

V rozlišení 4K je možné aktivovat také HDR režim pro lepší obrazovou kvalitu, snímkování v takovém případě ale klesne na 30 fps. Nechybí ani slow-motion videa se 120 a 240 fps, avšak pouze v rozlišení Full HD. Časosběrná videa se dají tvořit dokonce v rozlišení 8K.

Drony jsou hračka i užitečný pomocník

Testy

Proti první generaci nabízí dvojka celou řadu chytrých technologií. Kamera dovede například automaticky rozpoznat jednotlivé scény a podle toho nastavit nejvhodnější parametry expozice. Konkrétně je schopna rozeznat západ slunce, modrou oblohu, sníh, trávu a stromy.

Vyzdvihnout si zaslouží také režim Hyperlight, díky kterému by měly být kvalitnější snímky pořízené za špatných světelných podmínek a v noci.

Foto: archív výrobce

Mavic Air 2

Chytré funkce se netýkají pouze kamery, ale i samotného dronu. Například díky AirSense dovede letoun detekovat další stroje v oblacích a upozornit na ně majitele. Ve vzduchu vydrží Mavic Air 2 až 34 minut, což je zásluha větší baterie. I kvůli ní je však dron těžší o 100 gramů, váží celkem i s baterií 570 gramů.

Mavic Air 2 bude dodáván i s novým ovladačem, který již nepotřebuje antény. Výrobce celý systém vyladil tak, aby i bez antén bylo možné letoun ovládat až do vzdálenosti deseti kilometrů.

Případní zájemci zaplatí za novinku 23 999 Kč, k mání bude od 5. června. Sluší se nicméně podotknout, že v prodeji bude také speciální Fly More Kombo s příslušenstvím navíc za 29 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Nový ovladač

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám