Hlavní obsah

Nejtenčí MacBook se zabydlel v obchodech. Láká na nižší cenovku

Novinky, bri

Tuzemští obchodníci již mají skladem nový MacBook Air, který si odbyl premiéru minulý měsíc. K mání jsou však zatím pouze některé konfigurace a barevné varianty, jde především o modely s atraktivnější cenovkou.

Foto: archív výrobce

MacBook Air (2020)

Článek

Podobně jako u nového iPhonu SE, který se objeví u českých prodejců na konci tohoto týdne, nasadila totiž v případě Nového MacBooku Air společnost Apple ceny velmi nízko. Například základní model je tak možné zakoupit za 29 990 Kč, což je o tři tisíce méně než v případě předchozí generace.

Právě levnější konfigurace jsou v obchodech k dostání, vybavenější verze s procesorem Intel Core i7 jsou však na objednávku. Případní zájemci si na ně budou muset počkat klidně i více než tři týdny – záleží na konkrétní konfiguraci.

Ceny nového iPhonu v českých obchodech startují na 12 990 Kč

Mobil

Nejvybavenější verze však rozhodně není určena pro každého, čemuž napovídá i pořizovací cenovka. Vrcholné provedení je totiž k mání za více než 67 tisíc korun.

MacBook Air je nejtenčím a nejkompaktnějším laptopem v nabídce společnosti Apple. Váží 1,29 kg a jeho tloušťka se díky zkoseným bočnicím pohybuje od 0,41 do 1,61 cm. Zbylé rozměry jsou víceméně dané 13,3palcovou obrazovkou s LED podsvícením a technologií IPS.

Foto: archív výrobce

MacBook Air (2020)

Srdcem nového stroje mohou být procesory Intel Core i3, Core i5 a Core i7 od společnosti Intel. Zároveň může být laptop vybaven až 16 GB vysoce výkonné 3733Mhz paměti. I základní model se dočkal 256GB SSD jednotky, což je dvojnásobná kapacita v porovnání s předchůdcem. Stroj je nicméně možné osadit klidně i 2TB diskem.

Nejtenčí notebook s logem nakousnutého jablka láká také na novou klávesnici Magic Keyboard, se kterou jako první přišel 16palcový MacBook Pro. Zdokonalený nůžkový mechanismus s 1mm zdvihem umožňuje pohodlné a tiché psaní s přesnou odezvou. Šipky v uspořádání do obráceného T usnadní projíždění řádků kódu, procházení tabulek i hraní her. Samozřejmostí je podsvícení jednotlivých kláves.

Foto: archív výrobce

MacBook Air (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám