Hlavní obsah

Ceny nového iPhonu v českých obchodech startují na 12 990 Kč

Novinky, mif

V pátek oficiálně odstartovaly předobjednávky na nový iPhone SE, který je nejlevnějším smartphonem v nabídce společnosti Apple. V tuzemských obchodech je možné novinku v základní konfiguraci s 64GB pamětí zakoupit za 12 990 Kč. Skladem bude jablečný telefon až příští týden.

Chytrý telefon Apple iPhone SEVideo: archív výrobce

 
Článek

V rámci předobjednávek se nabízí tři různé verze ve třech barevných provedeních. V černé, červené a bílé barvě je možné zakoupit kromě základní 64GB varianty také modely se 128 a 256GB úložným prostorem. Ty vyjdou na 14 490 a 17 590 Kč.

Levný iPhone působí v nabídce Applu jako anomálie, neboť nejlevnější modely s pořadovým číslem 11 se v obchodech nabízí v základní konfiguraci za více než 20 000 Kč, nejlepší provedení vyjdou dokonce na více než 40 000 Kč.

Nejlevnější iPhone v historii Applu si odbyl premiéru v tichosti

Mobil
Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2020)

Tak výrazně srazit cenu se amerického počítačovému gigantu podařilo díky receptu, který použil už v roce 2016 u prvního iPhonu SE – do staršího těla umístil nové výkonné součástky. Právě proto vypadá novinka jako iPhone 8, ale uvnitř má stejný procesor jako nejlepší iPhone 11 Pro, tedy konkrétně Apple A13 Bionic.

Ústupky se ale najdou také. Místo velkého OLED panelu, který zakrývá celou čelní stranu, má tak novinka pouze 4,7palcový Retina displej s velkými rámečky nad a pod displejem. Na druhou stranu díky tomu se na čelní stranu vešla čtečka otisků prstů Touch ID, kterou jedenáctky nemají.

Potěší i rychlé 18W nabíjení, díky kterému se telefon dobije na 50 % za pouhých 30 minut.

Konstrukce je složena z hliníku a odolného skla, výrobce láká i na voděodolnost. Pod hladinou je iPhone SE možné používat po dobu 30 minut až v hloubce jednoho metru. Proti dražším jedenáctkám si pohoršily fotoaparáty, na přední i zadní straně je totiž po jednom objektivu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone SE (2020)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Samsung chce zatopit nejlepším iPhonům

Společnost Samsung představila minulý týden hned tři nové vlajkové lodi, které představují jednu z nejvážnějších konkurencí pro nejlepší iPhony od Applu....

Nových iPhonů je nedostatek. Kvůli koronaviru

Společnost Apple přiznala, že nezvládne naplnit výhled tržeb pro druhé finanční čtvrtletí, které si stanovila minulý měsíc. Hlavním důvodem je výpadek dodávek...

Výběr článků

Načítám