Hlavní obsah

Nejdražší MacBook Pro vyjde na 180 990 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští týden v úterý by se měl začít oficiálně prodávat nový MacBook Pro, který představila společnost Apple tento týden. Americký počítačový gigant u obou nabízených velikostí zvýšil cenu základních konfigurací. Cena se ale ještě více než zdvojnásobí, pokud budete toužit po všech dostupných vylepšeních.

Představení MacBooku Pro od Applu (2021)Video: archív výrobce

 
Článek

Apple tentokrát nasadil cenovky velmi ambiciózně. Loni před Vánocemi totiž mohli lidé už od 38 990 Kč pořídit MacBook Pro 13 – číslovka v názvu označuje podobně jako u letošních novinek velikost obrazovky.

Letos však ceny základního provedení startují na 58 990 Kč, to je případ MacBooku Pro 14. V případě většího MacBooku Pro lidé budou muset sáhnout do kapsy ještě mnohem hlouběji, ceny základní konfigurace začínají na 72 990 Kč.

Apple nasadil u nových MacBooků Pro vyšší cenovky

Hardware

Apple má nicméně na svých webových stránkách speciální konfigurátor, prostřednictvím kterého si je možné oba laptopy ještě vylepšit. Lidé se tak dostanou ke konfiguracím na přání, které se v obchodech neobjeví. Při pohledu na cenovou nabídku se ale tají dech.

Za rozšíření operační paměti z 32 na 64 GB si totiž Apple nechá připlatit 12 000 Kč. Dalších 66 000 Kč pak případní zájemci zaplatí za 8TB úložiště ve formě SSD jednotky, v případě MacBooku Pro 16 je totiž v základu pouze 1TB disk.

Foto: archív tvůrců

Nový MacBook Pro (2021)

Za maximální výbavu tak lidé u MacBooku Pro 14 zaplatí 174 990 Kč, v případě většího MacBooku Pro 16 dokonce 180 990 Kč.

Cena může ještě klidně o několik desítek tisíc korun vzrůst, pokud fanoušci přístrojů s logem nakousnutého jablka zatouží po programech a originálním příslušenství, které Apple k novým MacBookům Pro nabízí. Střihačská aplikace Final Cut Pro totiž stojí 7990 Kč, hudební program Logic Pro pak 5290 Kč.

Více se o nových MacBoocích Pro dozvíte v našem dřívějším článku:

Co bude po iPhonech 13? Další várka novinek od Applu

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám