Hlavní obsah

Poptávka po předraženém hadříku je enormní. Apple hlásí vyprodáno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apple dělá výborné počítače, špičkové telefony i dobře použitelné tablety. Občas ale bývá terčem kritiky, že jsou jeho výrobky předražené. To se stalo i v případě čisticího hadříku, u kterého nasadil americký počítačový gigant velmi ambiciózní cenovku. Překvapivě fanoušci Applu vzali tuto novinku útokem, a tak podnik hlásí vyprodáno.

Foto: repro Apple.cz

Apple vyřídí některé objednávky čistícího hadříku až v druhé polovině prosince.

Článek

Zájem o čisticí hadřík za 590 Kč byl tak enormní, že už ve středu Apple na svém oficiálním internetovém obchodě hlásil, že dovede objednávky vyřídit nejdříve za měsíc, tedy na konci listopadu.

Během pouhých 24 hodin ale přibylo tolik objednávek, že se doba dodání prodloužila až do 21. prosince. Fanoušci přístrojů s logem nakousnutého jablka tedy Vánoce zatím ještě stíhají, je ale evidentní, že s přibývajícími dny se bude dostupnost ještě více prodlužovat. Kdo má tedy zájem, neměl by rozhodně s objednávkou váhat.

Apple má vlastní čisticí hadřík. Cena je absurdní, čeká se na něj měsíc

Internet a PC
Foto: repro Apple.cz

Ještě ve středu byla čekací doba pouze měsíc.

Čisticí hadřík určený pro otírání displejů se objevil v nabídce Applu tento týden, krátce po premiéře nových MacBooků Pro. Apple si za něj naúčtuje již zmiňovaných 590 Kč, přitom podobné utěrky z mikrovlákna, které se chlubí nanoochranou, se běžně prodávají za méně než sto korun.

Kvůli vysoké cenovce byl Apple terčem kritiky podobně jako při premiéře Macu Pro. Tehdy si Apple nechal za doplňkovou sadu čtyř koleček k počítači připlatit 20 990 Kč.

Foto: repro Apple.cz

Apple má v nabídce i kolečka k Macu Pro za 20 990 Kč.

„Měkkým čisticím hadříkem z neabrazivního materiálu bezpečně a účinně očistíš jakýkoli displej Apple včetně skla s nanotexturou,“ láká Apple na novinku ve svém oficiálním internetovém obchodu. Jak je hadřík velký, se bohužel lidé v nabídce nedočtou.

V přehledu je nicméně i seznam kompatibilních zařízení, což působí také úsměvně. V případě iPhonů totiž podporované modely končí u iPhonu SE první generace. Pokud tedy stále ještě vlastníte iPhone 5S či starší, neměli byste raději hadřík používat, není totiž oficiálně kompatibilní.

Apple nasadil u nových MacBooků Pro vyšší cenovky

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Levné iPhony 13 zmizely z obchodů

Nový iPhone 13 Pro i jeho větší bratříček 13 Pro Max jsou beznadějně vyprodané již od konce září – lidé je skoupili prakticky hned, jak se objevily na pultech...

Výběr článků

Načítám