Hlavní obsah

LG poodhalilo budoucnost televizorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský výrobce obrazovek LG Display tento týden představil dvě novinky. Jednou z nich je osmnáctipalcový (45,7cm) pružný displej, který se může srolovat do tenkého válce o průměru šest centimetrů, a znamená krok směrem k výrobě velkých ohebných televizorů. Druhou novinkou je poloprůhledná obrazovka.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

0smnáctipalcový pružný displej se může srolovat do tenkého válce o průměru šest centimetrů.

Článek

Firma uvedla, že flexibilní displej má rozlišení 1200 pixelů na 810 pixelů, tedy vysoké rozlišení, a udržuje si funkci i když je srolovaný. Používá technologii OLED.

Jihokorejští výrobci se zaměřují na vývoj pružných obrazovek, aby si tak zajistili výhodu nad konkurenty z Číny, Tchaj-wanu a Japonska. Zároveň doufají, že novinky poskytnou spotřebitelům důvod ke koupi nového přístroje.

Loni začaly jihokorejské firmy Samsung Electronics a LG Electronics prodávat chytré telefony se zakřivenou obrazovkou, aby předvedly svou technologickou dovednost. [celá zpráva]

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Prohnuté televizory od Samsungu

Agentura AP však upozornila, že zatím není jasné, jak nová rodící se technologie bude užitečná pro televizory, případně pro mobilní telefony. LG uvedla, že díky nové technologii budou velké televizory přenosné a je pouze na výrobcích televizorů, jak využití této technologie rozšíří.

Firma současně ukázala svůj nový, poloprůhledný displej. V průhlednosti sice obrazovka zatím zaostává za sklem, podle LG se však proti současným technologiím výrazně zlepšila. Na obrazovce je možné zobrazovat snímky zepředu i zezadu.

LG dodala, že jejím cílem je do roku 2017 vytvořit pružnou a průhlednou obrazovku o úhlopříčce více než 60 palců (152,4 cm).

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Poloprůhledná obrazovka od LG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám