Hlavní obsah

Chytré budou i hrnky a prkýnka

Novinky, Sebastyan Armero, Miloslav Fišer

Dotykové displeje jsou fenoménem dneška především díky počítačovým tabletům a chytrým telefonům. Jak se nyní zdá, jejich význam v budoucnu ještě vzroste. Podle společnosti Samsung, která ukázala možnosti rozvoje této technologie, by totiž jednou mohly být barevné panely ovládané konečky prstů klidně i na obyčejných hrníčcích. A možnosti běžného kuchyňského náčiní se rázem posunou na zcela novou úroveň.

BEZ KOMENTÁŘE: Budoucnost ovládnou dotykové displejeVideo: Samsung

 
Článek

Video nabízí pohled na svět plný interaktivních obrazovek, ve kterém vám skoro každý povrch, okno či stůl mohou ukázat aktuální zprávy, informace o dopravě nebo počasí, ale klidně i přehrávat videa. První koncept, který se ve videu objevil, byl interaktivní šálek na kávu se zabudovaným skenerem otisku prstů. Ten umožňuje zobrazit informace o zdraví majitele.

Foto: archív výrobce

Chytrý hrníček s dotykovým displejem

S dotykovými displeji se počítá i v automobilech, kde budou moci cestující pomocí nich ovládat různé funkce vozidel. Okno ukazuje nejen čas a teplotu, ale také dovoluje manipulaci s topením a chlazením auta.

Přestože některé vychytávky zobrazené na videu se mohou zdát méně či více nereálné, jiné by se na trhu mohly objevit již velice brzy, upozornil server Mashable. Řeč je například o chytrém prkénku s dotykovým displejem. To slouží nejen pro krájení, ale i pro zobrazení receptů, a to včetně obrázků a videí.

BEZ KOMENTÁŘE: Skládací mobil od Samsungu dokáže nahradit i tabletVideo: Samsung

Loni zveřejnil Samsung další futuristické video, které pro změnu ukazuje tablety budoucnosti. Ty by se díky ohebným displejům mohly jednoduše skládat, aby se lépe přenášely. Právě velikost je totiž problémem většiny dnešních přenosných počítačů. [celá zpráva]

Vize budoucnosti může na videích vypadat nereálně. Na druhou stranu elektronika se neustále vyvíjí, a tak bude nejspíše jen otázkou času, kdy se přístroje s podobnou technologií skutečně objeví na pultech obchodů. O všem nakonec bude rozhodovat cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám