Hlavní obsah

Levný Xbox se v srpnu neukázal. Stále se s ním však počítá

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úniky ze společnosti Microsoft naznačovaly, že americký softwarový gigant ukáže v srpnu levnější verzi konzole Xbox Series X. Tak se ovšem nestalo. Podle serveru VentureBeat se osekaná varianta stále ještě chystá na pulty obchodů, ukáže se pouze později.

Nový Xbox Series X se začne prodávat před VánocemiVideo: archív výrobce

 
Článek

Na úvod malá rekapitulace. Americký softwarový gigant se již dříve pochlubil, že jeho nová herní konzole nabídne netradiční vzhled. Doposud totiž konzole od amerického softwarového gigantu prakticky vždy připomínaly DVD a Blu-ray přehrávače, které bylo možné snadno umístit do stolku pod televizor.

Nový Xbox Series X vyjde v listopadu, potvrdil Microsoft

Hardware

Xbox Series X je daleko rozměrnější a má tvar věže tyčící se směrem vzhůru. Sluší se nicméně podotknout, že konzoli bude možné položit vedle TV i naležato. I přesto ale zabere více místa než současná generace.

Ze stejného designového návrhu by měla vycházet také chystaná levnější novinka. Měla by být vyvedena v bílé barvě místo černé, konkrétně by se mělo jednat o kostku pravidelného tvaru bez optické mechaniky.

Takto by mohl vypadat levnější Xbox 

Údajný vzhled nového Xboxu.

Podle serveru The Verge zatím základní provedení nese kódové označení Lockhart a je určeno pro hraní v rozlišení full HD. Proti tomu Xbox Series X díky výkonnějším součástkám stačí na plynulé hraní ve standardu 4K. Plně bude také podporován raytracing, tedy detailní vykreslování světel a stínů ve hrách.

Obě novinky by se na pultech obchodů měly objevit podle serveru VentureBeat ještě před Vánocemi. Vzhledem k vyššímu pracovnímu tempu lze ale počítat s tím, že novinky nebudou zrovna laciné. Na bližší informace si ale budeme muset ještě počkat.

Microsoft totiž oficiálně potvrdil pouze příchod nového Xka, o levnější verzi se ale spekuluje už několik měsíců.

Foto: archív výrobce

Konkurenční Sony PlayStation 5 vyjde také ve dvou verzích.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám