Hlavní obsah

Lenovo prodlouží všem záruku. Kvůli koronaviru

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchody s výpočetní technikou zůstaly navzdory opatřením souvisejícím s koronavirem v minulých týdnech otevřené. Přesto reklamovat například rozbitý notebook nemuselo být vůbec jednoduché. Právě kvůli tomu se rozhodla společnost Lenovo lidem bezplatně prodloužit záruku na jejich spotřebitelské počítače.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Prodloužení se týká klasických stolních sestav, notebooků, tabletů, ale například i all-in-one zařízení – tedy počítačů, které ukrývají všechny důležité hardwarové součástky přímo v monitoru. Nicméně vždy jde pouze o modely určené pro běžné spotřebitele, nikoliv tedy o firemní stroje.

Pokud majitelům těchto zařízení končila záruka v rozmezí od 15. března do 30. dubna 2020, mohou reklamovat zboží po dobu 75 dní. Získají tedy ke svým přístrojům více než dva měsíce bezplatné záruky, a to až do 31. května.

Koronavirus mění pravidla. Vrátit elektroniku od Samsungu mohou lidé do 90 dní

Hardware

„Chceme vyjít vstříc zákazníkům, kteří by potřebovali využít záruční servis v tomto období, ale kvůli aktuálním opatřením se nemají jak dostat k servisním službám, a proto jsme se rozhodli globálně prodloužit záruku na zařízení až do konce května,“ přiblížil Petr Kheil, generální ředitel společnosti Lenovo pro Českou republiku a Slovensko.

Podle něj se tak podnik snaží minimalizovat dopad současné pandemie na spotřebitele. Připomněl zároveň, že Lenovo nabízí také službu tzv. on-site záruky, kdy specializovaný servis zajistí kromě samotné opravy produktu i jeho vyzvednutí a dopravu zpět.

Delší záruku nabídne lidem například i jihokorejský Samsung. U jeho chytrých telefonů, kterým by končila záruční doba v období od 15. března do 15. června 2020, dojde automaticky k prodloužení až do 15. července.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám