Hlavní obsah

Klidně i za 155 000 Kč. Nový televizor je výkladní skříní Samsungu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung zahájila předobjednávky na nové televizory Neo QLED, které jsou výkladní skříní moderních technologií, jaké jihokorejský elektronický gigant nabízí. Tomu nicméně odpovídá i cenovka, jež se v případě vrcholného provedení vyšplhá až na 155 000 Kč.

Samsung NEO QLED 8KVideo: Samsung

 
Článek

Nové televizory nabízí Samsung ve čtyřech různých sériích – QN95A, QN91A, QN90A a QN85A, které se od sebe liší nabízenou výbavou. Všechny série přitom obsahují hned několik modelů o různých velikostech, od 50 do 85 palců, tedy od 127 do 216 cm.

Tím nejlevnějším modelem v nabídce je QE50QN90AATXXH, jehož cena činí 47 990 Kč. Na opačné straně potravního řetězce je pak provedení QE85QN95AATXXH s cenovkou 154 990 Kč. Jihokorejský elektronický gigant přitom až do 11. dubna bude k předobjednávkám dávat jako bonus zadarmo chytrý telefon Samsung Galaxy S21 v hodnotě 22 490 Kč, platí to přitom i pro nejlevnější variantu.

Foto: archív výrobce

Neo QLED

Foto: archív výrobce

Neo QLED

Jak naznačují již cenovky, nová řada Samsung Neo QLED má představovat to nejlepší v nabídce jihokorejského elektronického giganta. K mání budou modely s rozlišením 8K (QN900A) a 4K (QN90A).

Díky novému světelnému zdroji Quantum Mini LED by měly tyto televizory nabídnout citelně vyšší obrazovou kvalitu. Samsung slibuje, že půjde „o úplně nový level obrazové kvality“. Na oficiálním představení působily televizory skutečně dospělejším dojmem, obraz byl krásně ostrý i ve velmi rychlých scénách a barvy působily přirozenějším nádechem.

CES 2020: Budoucnost patří rolovacím televizorům. Stočí se jako list papíru

Hardware

Vyzdvihnout si zaslouží také zvukové vlastnosti. Řeč je například o dynamické technologii Object Tracking Sound (OTS) Pro, díky níž prostorový zvuk odpovídá pohybu objektů na obrazovce nebo o systému SpaceFit Sound, který analyzuje okolí televize a upraví zvuk na míru místnosti, v níž se přístroj nachází.

Použití nové technologie Neo QLED nicméně uvidí lidé ještě dříve, než samotný televizor zapnou – přístroje jsou díky vylepšenému standardu daleko tenčí, protože diody Quantum Mini LED dosahují jen 1/40 výšky běžné LED diody.

Další předností je Slim One Connect box, tedy systém připínání kabelů na zadní stranu televize, takže kabely neruší oko diváka a snadněji se instalují.

Foto: archív výrobce

Neo QLED

Foto: archív výrobce

Neo QLED

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám