Hlavní obsah

Jakýkoli mobil se promění v herní konzoli. Levné to ale nebude

Novinky, mif

V tuzemských obchodech se zabydlel velmi zajímavý ovladač zvaný Razer Kishi, který dovede proměnit bez nadsázky jakýkoli mobil v nefalšovanou konzoli. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že zrovna levné to nebude – gamepad stojí více než dva tisíce korun. To je mimochodem téměř dvakrát více než u ovladačů pro klasické televizní konzole.

Foto: mif, Novinky

Ovladač Razer Kishi

Článek

Razer Kishi si odbyl premiéru již zkraje ledna na veletrhu CES. Na pulty tuzemských obchodů se však dostal až nyní. Platí to navíc jen o verzi pro Android, za kterou případní zájemci zaplatí 2590 Kč. Varianta pro operační systém iOS vyjde až později v letošním roce.

Výkon smartphonu sice Razer Kishi nezvýší, ale výrazně zlepší ergonomii během hraní. Místo dotykové obrazovky totiž budete moci používat klasické ovládací prvky, které jsou typické pro herní handheldy.

CES 2020: Okopírovali slavnou herní konzoli. A dobře udělali

Hardware
Foto: mif, Novinky

Ovladadč Razer Kishi

Ovladač jednoduše přicvaknete na mobil, jako kdybyste telefon dávali do stojánku v autě. Po stranách díky tomu získáte úplně nové ovládací prvky. Konkrétně dvě analogové páčky, směrový kříž, čtyři ovládací tlačítka, tři navigační klávesy a v neposlední řadě také páry trigerů a bumperů po vzoru klasických televizních konzolí.

Díky těmto vychytávkám je hraní daleko rychlejší a přesnější, což přijde vhod především v nejrůznějších on-line kláních, kde o úspěchu či neúspěchu rozhodují bez nadsázky sekundy. Když dohrajete, jednoduše ovladač sundáte a máte opět kompaktní mobil.

Razer Kishi nemá vlastní baterii, napájí se přímo z chytrého telefonu, ke kterému se připojí prostřednictvím kabelu s koncovkami USB či lightning.

Foto: mif, Novinky

Ovladač Razer Kishi

Foto: mif, Novinky

Ovladač Razer Kishi

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Všechna tajemství PlayStationu 5 prozrazena

V posledních měsících se na internetu objevilo mnoho úniků o chystaném PlayStationu 5. Spekulacím nyní udělala přítrž společnost Sony, neboť zveřejnila o nové...

Výběr článků

Načítám