Hlavní obsah

Inteligentní brýle, které nahradí domácí kino, zlevnily o tisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to jeden z hitů loňských Vánoc, nyní však inteligentní brýle TCL Nxtwear G zlevnily téměř o třetinu, tedy o tisíce korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Inteligentní brýle TCL Nxtwear G

Článek

Premiéru si brýle TCL Nxtwear G odbyly už loni v létě, na pulty obchodů se ale dostaly až těsně před Vánocemi. Česko přitom bylo tehdy první zemí v Evropě, kde bylo možné tuto novinku zakoupit. Případní zájemci za headset zaplatili 14 999 Kč.

Aktuálně je ale cena daleko příznivější, inteligentní brýle se dají koupit podle Zboží.cz už od 10 439 Kč. Cena tedy za první půlrok klesla zhruba o 4,5 tisíce korun, což nebývá u headsetů pro virtuální realitu příliš obvyklé – na rozdíl od jiných segmentů elektroniky si zpravidla VR brýle drží svou cenu, případně se u nich objevují jen drobné korekce ceny.

Proč tedy model TCL Nxtwear G před létem tolik zlevnil? Očekává se, že se letos dočkáme nástupce. Tuzemští obchodníci se tak evidentně snaží zbavit skladových zásob ještě před jeho příchodem.

Foto: archív výrobce

Inteligentní brýle TCL Nxtwear G

I loňský model má ale hned několik lákadel. Brýle TCL Nxtwear G jsou vybaveny dvěma mikro OLED displeji, které nabízejí rozlišení Full HD. Každý tedy zobrazuje obraz pro jedno oko, díky čemuž může před očima uživatele vzniknout podobný obraz, jaký nabízí domácí kino s úhlopříčkou 140 palců a poměrem stran 16:9.

Konkrétně je použit duální displej Sony, který staví na technologii Micro OLED. Díky tomu by měl tento model nabídnout věrné barevné podání a zároveň i velký dynamický rozsah. Výrobce se netají tím, že s brýlemi cílí i na hráče, a to doma i na cestách.

Nová éra virtuální reality pro hráče

Hardware

Jsou transparentní a uživatel proto vidí nejen displej, ale také své okolí jako s běžnými brýlemi. Vyznačují se stylovým, reflexním, tmavě černým povrchem a prémiovým vzhledem díky bezrámečkovému designu.

Brýle nemají vlastní baterii, stačí je jen připojit přes USB-C kabel k notebooku, tabletu nebo smartphonu. U všech těchto přístrojů může uživatel používat brýle v podstatě jako monitor. Brýle Nxtwear G jsou plně kompatibilní s více než 100 smartphony, hybridními zařízeními typu 2-v-1 i notebooky všech předních výrobců.

Foto: archív výrobce

Inteligentní brýle TCL Nxtwear G

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám