Hlavní obsah

Češi míří s virtuální realitou do světa. Arény vybudují v Londýně i Stockholmu

Praha

Vývojářské studio DIVR Labs, které působí od roku 2016 v Praze, se chystá na expanzi na další světové trhy. Arény virtuální reality tak Češi otevřou například ve Švédsku či Británii. Dopomůže jim k tomu finanční injekce v řádu milionů eur, kterou studio získalo od EC Investments (ECI) Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.

Nová hra ve virtuální realitě je jen pro otrlé. Hráči totiž musí bojovat s obřími pavoukyVideo: Novinky

 
Článek

Zástupci VR studia informovali, že v první fázi budou v rámci spolupráce se sítí obchodních center Westfield otevřeny nové pobočky v Londýně a Stockholmu.

„Ačkoliv v DIVR Labs vznikaly poslední roky produkty špičkové kvality, stáli jsme ve stínu světové scény. Jsem si jistý, že díky vstupu takto silného investora se DIVR dostane mezi světovou špičku, kam právem patří. ECI, stejně jako my, si uvědomuje neomezené příležitosti spojené s rostoucí popularitou VR technologií ve světě zábavního průmyslu," uvedl ke vstupu ECI Jan Galgonek, spoluzakladatel DIVR Labs.

Přesnou výši investice ale neprozradil.

Nová éra virtuální reality pro hráče

Hardware
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Golem VR

„Vstup ECI pro tým DIVR Labs odemyká možnost chopit se naplno a systematicky tržní příležitosti, kterou VR technologie v zábavě otevírají. Naší misí je zpřístupnit lidem svět fantazií v roli hlavních aktérů a na vlastní kůži, místo toho, aby fantazijní příběhy jen pasivně sledovali jako diváci. Kapitálovo-ideové zázemí, které ECI v pozici lead investora do našeho příběhu přináší, je pro tuto misi velmi cenná, ne-li nezbytná výbava, má-li to být mise globálního rozměru," prohlásil Lukáš Marek, CEO DIVR Labs.

V současnosti DIVR Labs provozuje dvě arény v Praze, ke kterým v roce 2020 přibyla pop-up aréna v Dubaji.

Mezi nabízené zážitkové hry patří Dinosauři, kde se návštěvníci vydají prostřednictvím virtuální reality 80 let do minulosti. Golem zase nabízí pohled do renesanční Prahy za vlády Rudolfa II. Dalším nabízeným titulem je Arachnoid, ve kterém se hráči snaží obnovit komunikaci s tajnou laboratoří hluboko pod zemí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Dinosauři VR

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Arachnoid VR

Reklama

Související články

Muzeum v Hlučíně spouští virtuální realitu

Zcela nové lákadlo, které má přispět k probuzení zájmu o historii zejména u mladých lidí, připravuje Muzeum Hlučínska v Hlučíně. Stálá expozice se již brzy...

Výběr článků

Načítám