Hlavní obsah

Z Logitechu se stane herní gigant, pohltí konkurenční společnost Saitek

Novinky, ort

Logitech má našlápnuto stát se jedním z největších gigantů na poli herního příslušenství. Od konkurenční společnosti MadCatz totiž odkoupí značku Saitek, pod kterou se nabízely nejrůznější joysticky či volanty pro počítače i televizní konzole. Celý obchod má hodnotu 13 miliónů dolarů, tedy bezmála 315 miliónů korun.

Foto: archív výrobce

Saitek se proslavil především výrobou nejrůznějších periferií pro simulátory.

Článek

Značka Saitek se v posledních letech věnovala především výrobě profesionálního vybavení pro automobilové i letecké simulátory. Mezi hráči slavily její produkty velký úspěch, který nedokázala prakticky žádná jiná společnost v průběhu let zopakovat.

Firma MadCatz, pod kterou Saitek spadal, si tak vytvořila doslova monopol na zařízení pro simulátory. Ostatní výrobci hráli přinejmenším v obou leteckých a automobilových simulátorech až druhé housle.

Logitech se sice také věnoval výrobě vlastních herních periferií pro PC i konzole, zpravidla však šlo spíše o nejrůznější progamingové myši, klávesnice a joysticky, sluchátka a reproduktory, byť například volanty pro automobilové simulátory bychom v portfoliu firmy našli také.

Éra virtuální a rozšířené reality

Akvizice v konečném důsledku posílí pozici tohoto výrobce na herním trhu. „Milujeme tvořit produkty pro skalní hráče a nikdy se tohoto úsilí nevzdáme,“ řekl Ujesh Desai, generální ředitel herní divize Logitech G.

Ten zároveň připustil, že obchod umožní Logitechu více se věnovat vybavení pro virtuální a rozšířenou realitu. Právě tento segment trhu totiž podle něj představuje budoucnost herního světa. Vlastní helmy sice pravděpodobně vyrábět nebude, ale pro zmiňované systémy bude dodávat nejrůznější ovladače a joysticky.

S výrobou herního příslušenství nekončí ani společnost MadCatz. Ta se však místo nejrůznějších periferií pro simulátory, které byly prodávány pod značkou Saitek, bude soustředit na herní klávesnice, myši, joysticky a sluchátka.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám