Hlavní obsah

Futuristický hybrid ukazuje budoucnost herních notebooků

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Jak budou vypadat herní notebooky, ukazuje nový herní hybrid Predator Triton 900 od společnosti Acer. Zástupci podniku novinku poprvé ukázali světu na největším evropském veletrhu spotřební a výpočetní techniky IFA, který právě probíhá v německém Berlíně.

Acer Predator Triton 900Video: archív výrobce

 
Článek

Hned na úvod trochu teorie. Přednosti tabletů jsou nepopiratelné. Mezi hlavní lákadla patří dlouhá výdrž baterie často přesahující deset hodin, kompaktní rozměry, což ocení lidé především na cestách, a pohodlné ovládání pomocí dotykového displeje.

Na práci se přesto tablety nehodí, protože nenabízejí takový výkon jako klasické notebooky. Byť mohou klasické laptopy působit ve srovnání s tablety jako neohrabané krabice, přinášejí i další výhody – například plnohodnotnou klávesnici, která je přece jen pro psaní vhodnější než dotyková obrazovka.

Foto: archív výrobce

Predator Triton 900

Hybridy si berou to nejlepší ze světa notebooků i tabletů. Zároveň odbourávají celou řadu jejich nedostatků. Displej je prakticky vždy dotykový a díky speciální konstrukci je zařízení možné různě překlápět a otáčet nebo z něj vytvořit tablet. U některých modelů je dokonce možné klávesnici zcela odpojit.

S hybridy jsme se však doposud setkávali prakticky vždy jen u multimediálních strojů. Jak ale sílí popularita hraní na dotykových obrazovkách, především tedy počítačových tabletech a smartphonech, rozhodla se společnost Acer proměnit v hybrida také ryze herní stroj.

Parametry zatím tají

Je to v podstatě konvertibilní notebook s dotykovým displejem, který dokáže zastat i funkci tabletu, displej se jednoduše překlopí dopředu a položí na klávesnici.

Novinka láká na 4K displej a brutální výkon, který by měl stačit na většinu současných her. Bližší informace o hardwarové specifikaci však zástupci zatím neprozradili. Stroj má totiž především ukazovat to, jaká bude budoucnost hraní na laptopech. Alespoň tedy v podání Aceru.

V tuto chvíli tak není jasné ani to, kdy a za jakou cenu se Predator Triton 900 objeví v nabídce obchodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám