Hlavní obsah

Fujitsu Siemens uvádí na trh nové notebooky řady Amilo

Novinky, Miloslav Fišer

Nové laptopy z továrních pásů společnosti Fujitsu Siemens nesou modelová označení Amilo Pa 3515 a Pa 3553. Oproti běžným notebookům této řady, nabídnou novinky některá vylepšení. Například když se stane nehoda a notebook si polijete kávou, není třeba propadat panice – klávesnice je odolná proti polití a dokáže snést sprchu až 50 ml tekutiny.

Článek

Funkce „Silent Mode“ (tichý chod) zásadně snižuje hluk z chlazení – to přijde obzvláště vhod při užívání notebooku k telefonickým hovorům s přáteli nebo s rodinou prostřednictvím VoIP.

Tichý chod oceníte i během oblíbeného filmu, který si můžete pustit díky vestavěné DVD mechanice. Sledovat jej můžete i na externí obrazovce připojené v případě modelu Pa 3515 prostřednictvím DVI-I výstupu, u modelu Pa 3553 pak prostřednictvím HDMI.

Integrovaný Wi-Fi modul přináší lepší mobilitu a integrovaná grafická karta ATI Radeon™ HD 3200 použitá u modelu Pa 3515 umožňuje dosáhnout až čtyřhodinové životnosti baterie.

Novinka nabídne technologii ATI Hybrid CrossFireX

Velkou výhodou u modelu Amilo Pa 3553 je funkce ATI Hybrid CrossFireX, která dovolí znatelně šetřit spotřebu, pokud je potřeba. Při použití této technologie máte v notebooku vestavěny hned dvě grafické karty Radeon HD 3470 Hybrid X2 s pamětí o velikosti 256 MB a integrovanou grafiku Radeon HD 3200.

Celý systém funguje tak, že pokud pracujete v kancelářských aplikacích, je zapnuta pouze integrovaná grafická karta. Ve chvíli kdy bude potřeba grafický výkon, aktivuje se samostatná grafika, která vám umožní hrát i náročnější počítačové hry. 15,4" displej nabídne rozlišení WXGA.

Plná výbava za příznivou cenu

Oba notebooky budou dostupné s pevnými disky v kapacitách od 160 do 320 GB. Tyto výkonné stroje bude možné osadit až 4 GB operační paměti. Za zmínku stojí i vestavěná videokamera AMILOcam se speciální technologií pro slabé osvětlení a duální mikrofon pro videochatování.

Modely AMILO Pa 3553 i Pa 3515 budou na českém trhu dostupné od začátku července. Doporučená koncová cena u modelu Pa 3515 začíná na 19 500,- Kč, model AMILO 3553 bude v prodeji za cenu od 21 500,- Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Cenový servis: Disky opět prudce zlevnily

Ačkoli trh už druhým týdnem není slevám hardware příliš nakloněn, pevným diskům to stejně nezabránilo v razantním zlevnění. Stejným směrem se vydaly i ceny...

Výběr článků

Načítám