Hlavní obsah

Do Česka dorazil miniaturní a úsporný netbook s výkonnou grafikou od Lenova

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předvánočním ruchu dorazil do českých obchodů dlouho očekávaný netbook od společnosti Lenovo, který je postavený na nové platformě nVidia ION. Ta by měla být druhým dechem pro všechny malé a levné laptopy. Díky ní totiž budou netbooky mnohonásobně výkonnější, než tomu bylo doposud.

Foto: Novinky

Netbook IdeaPad S12 s technologií nVidia ION

Článek

Srdcem nového netbooku Lenovo IdeaPad S12 bude procesor Intel Atom N270 s frekvencí 1,6 GHz. 12palcový displej s LED podsvícením nabídne tradiční rozlišení 1280 x 800 obrazových bodů. Díky platformě nVidia ION navíc novinka nabídne HDMI konektor, který bude schopen na externí monitory a televizory přenášet obraz ve vysokém rozlišení 1080p.

Foto: Novinky

Netbook IdeaPad S12 s technologií nVidia ION

Miniaturní laptop bude mít k dispozici pevný disk s kapacitou 250 GB a 2 GB operační paměti typu DDR2. Nabízen bude v černé a bílé barvě. Prozatím ale není známo, jak se vyšší výkon netbooku promítne do jeho celkové výdrže.

Foto: Novinky

Netbook IdeaPad S12 s technologií nVidia ION

Novinka nabízí uživatelům plnohodnotnou klávesnici, která má stejně velké klávesy jako běžné notebooky, a multidotykový touchpad. Ten je možné ovládat více prsty najednou. Ve standardní výbavě nechybí ani 3 USB porty, čtečka paměťových karet 4v1, vestavěná 1,3Mpx webkamera, či bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth.

Foto: Novinky

Netbook IdeaPad S12 s technologií nVidia ION

Nový netbook Lenovo IdeaPad S12 má hmotnost 1,5 kg a rozměry 296 x 230 x 22 až 28,9 milimetrů. Dodává se s předinstalovaným operačním systémem Windows 7 Home Premium. V českých obchodech se nabízí za necelých 12 tisíc korun.

Foto: Novinky

Netbook IdeaPad S12 s technologií nVidia ION

FOTO: Novinky

Technické parametry
Displej12 palců; 1280 x 800 obrazových bodů
ProcesorIntel Atom N270 s frekvencí 1,6 GHz
Grafický systémnVidia ION
Operační paměť2 GB
Pevný disk250 GB
Rozměry296 x 230 x 22 až 28,9 milimetrů
Hmotnost1,5 kg
Operační systémWindows 7 Home Premium

O technologii nVidia ION

Nízký výkon procesoru Intel Atom způsobil, že poměrně početná skupina zákazníků si malý počítač se srdcem Intel Atom nepořídila vůbec.

Zachráncem se ukázala být Nvidia, která připravila platformu ION. Nejde o žádný zázrak, neboť vychází z již existujících komponent, zásadní rozdíl ale hledejte ve výkonu. [celá zpráva]

Nvidia Ion nabídne grafické jádro GeForce 9400, které se nedá se současnou tragédií srovnávat. Nabízí digitální výstup, ohromný výkon i pro 3D, hodí se tak i pro OS Windows Vista a 7. Dekódování HD videa je samozřejmostí, podobně jako podpora pro CUDA aplikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám