Hlavní obsah

Je to mateřská loď všech herních strojů. Žádný takový notebook tu ještě nebyl

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří k těm nejvýkonnějším notebookům na této planetě. Díky unikátní konstrukci navíc poslouží model Asus ROG Mothership GZ700GX také jako stolní PC, které bez problémů zvládne i ty nejnáročnější tituly dneška. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že za tento stroj zaplatí podobnou částku jako za ojetý rodinný kombík ve velmi dobrém stavu.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Mothership GZ700GX

Článek

Při pohledu na cenu se opravdu tají dech. V tuzemských obchodech se mateřská loď, jak trefně novinku výrobce pojmenoval, nabízí za 159 000 Kč. Na druhou stranu s ohledem na nabízenou výbavu je cena ospravedlnitelná.

Klávesnice a myš netřeba. Špičkový herní notebook je možné ovládat očima

Hardware

Hned na úvod se sluší podotknout, že jde o hybrid. Všechny součástky se totiž ukrývají v monitoru, který má speciální podstavec. Může díky tomu fungovat zcela samostatně jako stolní PC, klávesnice a myš se mohou připojit bezdrátově.

V případě potřeby je pak k dispozici speciální nacvakávací klávesnice, se kterou se ROG Mothership GZ700GX promění na klasický notebook. Obě řešení mají k dispozici 17,3palcový displej s rozlišením Full HD. Jde mimochodem o rychlý 144Hz panel, který nabízí technologii G-Sync.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Mothership GZ700GX

To nejzajímavější se pochopitelně ukrývá uvnitř tohoto stroje. Konkrétně je řeč o výkonném procesoru Intel Core i9, jenž je možné ještě taktovat. Tento čip má osm jader a 16 vláken, které se dovedou rozpálit až na 5 GHz. V základu pracují při taktu 2,4 GHz.

Nechybí ani výkonná grafické karta Nvidia GeForce RTX 2080 s 8GB pamětí typu GDDR6. Ta nabídne všechny moderní vychytávky – například ray-tracing v reálném čase u podporovaných titulů. Díky tomu by grafika měla působit o poznání reálnějším dojmem.

Vyzdvihnout si zaslouží u novinky také precizní systém chlazení, který je složen z několika heatpipe trubic a dvou aktivních ventilátorů. Ve výčtu hardwarové výbavy nemůžeme zapomenout ani na 64 GB operační paměti typu DDR4 a dvě SSD s kapacitou 1024 GB.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Mothership GZ700GX

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám