Hlavní obsah

CES 2019: Nepoužíváte televizor? Jednoduše ho srolujte

Novinky, lez
Las Vegas

Společnost LG už loni představila prototyp televizoru, který se může srolovat do svého podstavce. Na letošním ročníku veletrhu CES se představil již finální produkt, který zamíří na pulty obchodů. A musíme říct, že vypadá skutečně povedeně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Firma LG představila na veletrhu CES rolovací televiziVideo: AP

 
Článek

Novinka zvaná LG Signature OLED TV R vypadá skutečně futuristicky. Právě písmenko R v názvu znamená, že televize je rolovací a že má na současném trhu způsobit revoluci, jak zástupci podniku v Las Vegas poznamenali.

Na první pohled si většina uživatelů může myslet, že jde o obyčejnou obrazovku s úhlopříčkou 65 palců (150 cm). Ale výjimečnost odhalíte ve chvíli, kdy přístroj vypnete.

BEZ KOMENTÁŘE: LG Signature OLED TV RVideo: LG

Foto: archív výrobce

LG Signature OLED TV R

OLED panel je totiž ohybný a dokáže se automaticky srolovat do svého podstavce. Podobně jako kdybyste zatočili list papíru. Díky tomu se na obrazovku zbytečně nepráší ve chvíli, kdy ji nepoužíváte.

Unikátní technologie má i další přednosti. Obrazovku je možné rozvinout v různých poměrech stran – buď 21:9, nebo 16:9. Díky tomu se při sledování různých filmů nemusí obtěžovat s černými pruhy podél spodní a vrchní strany, které jsou jinak pro běžné TV typické.

O dalších nabízených funkcích a ceně zatím LG mlčí. Jisté je tak pouze to, že by se LG Signature OLED TV R měla začít prodávat ještě v letošním roce.

LG ukázalo na veletrhu CES celou řadu zajímavých novinek. Kromě rolovacího televizoru zaujal také malý domácí minipivovar, který staví na principu kapslí – podobně jako nejrůznější kávovary. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

LG HomeBrew

Foto: archív výrobce

LG HomeBrew

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám