Hlavní obsah

Hackeři ukradli digitální měny za 100 milionů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Hackeři ukradli z jednoho z klíčových produktů americké kryptoměnové společnosti Harmony digitální měny v hodnotě zhruba 100 milionů dolarů (přes 2,3 miliardy Kč). Informovala o tom agentura Reuters. Terčem krádeže se stal takzvaný blockchainový most, který umožňuje uživatelům převádět kryptoměny mezi jednotlivými blockchainy.

Foto: Jim Urquhart, Reuters

Logo bitcoinu

Článek

Firma uvedla, že spolupracuje s úřady a forenzními specialisty, aby odhalila pachatele a získala ukradené peníze zpět.

Firmy působící v kryptoměnovém sektoru čelí krádežím už dlouho. Čím dál častějším terčem hackerů se přitom stávají právě blockchainové mosty.

V letošním roce už podle analytické společnosti Elliptic byla z blockchainových mostů ukradena více než miliarda dolarů. Analytička Jess Symingtonová z firmy Elliptic upozornila, že blockchainové mosty udržují velké zásoby likvidity, což z nich v očích hackerů dělá lákavé cíle.

Falešní bankéři s fiktivním policistou obrali po telefonu ženu z Frýdku o stovky tisíc

Krimi

Reklama

Související články

Svět kryptoměn zasáhlo zemětřesení

Během pouhých pár hodin se kurz bitcoinu propadl o více než 60 000 Kč. Jedna virtuální mince se tak obchodovala za méně než 600 000 Kč, což je nejhorší...

Výběr článků

Načítám