Hlavní obsah

Guatemala deportovala programátora McAfeeho do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guatemala
Aktualizováno

Guatemala deportovala amerického průkopníka antivirového softwaru Johna McAfeeho do Spojených států. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na svědka, který viděl letadlo s McAfeem odstartovat. V Miami na Floridě by prý mělo přistát ve středu večer tamního času.

Foto: ČTK/AP

McAfee po zatčení v Guatemale

Článek

"Podle přistěhovaleckého zákona bude John McAfee deportován do země původu," řekl ještě před McAfeeho odletem mluvčí imigrační služby.

O McAfeeho vydání usiluje Belize. Sedmašedesátiletý McAfee odtud uprchl, protože ho policie chtěla vyslechnout v souvislosti s vraždou souseda. Guatemalská policie ho pak minulý týden ve středu zadržela kvůli nelegálnímu vstupu do země.

Foto: Reuters

Gregory Faull

McAfee se před příchodem do Guatemaly v Belize tři týdny skrýval. Tamější policie ho chtěla vyslechnout coby "zainteresovanou osobu" v případu vraždy Američana Gregoryho Faulla. Po zadržení v Guatemale měl McAfee vážné zdravotní problémy.

Podrobnosti případu zůstávají zatím nejasné. McAfee je jako hlavní podezřelý veden především proto, že měl s Faullem dlouhodobé neshody. Ty vyvrcholily minulou středu, kdy měl průkopník počítačových antivirů Faullovi vyhrožovat s pistolí v ruce, a dokonce i jednou vystřelit. Jeho chování mělo být podle obyvatelů San Pedra velmi nevyrovnané a často se měl stýkat také s kriminálníky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

McAfee utekl do Guatemaly, kde ho zatkli

Guatemalská policie zadržela ve středu amerického průkopníka antivirových programů pro počítače Johna McAfeeho za to, že nelegálně vstoupil do země....

Výběr článků

Načítám