Hlavní obsah

Milionář a antivirový průkopník McAfee čelí obvinění z vraždy

– San Pedro
Novinky, mif

John McAfee, který je celosvětově vnímán jako jeden z největších průkopníků v oblasti antivirových programů, čelí obvinění z vraždy. Minulý týden na něj policie v Belize vydala zatykač s tím, že jej v případu nedělní násilné smrti vede jako hlavního podezřelého. Upozornil na to server Gizmodo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vražda se měla podle vyjádření policie stát v sobotu. Obětí je tamní stavitel Gregory Faull, který byl zastřelen ve svém sídle v San Pedro na ostrově Ambergris Caye.

Podrobnosti případu zůstávají zatím nejasné. McAfee je jako hlavní podezřelý veden především proto, že měl s Faullem dlouhodobé neshody. Ty vyvrcholily minulou středu, kdy měl průkopník počítačových antivirů Faullovi vyhrožovat s pistolí v ruce a dokonce i jednou vystřelit.

„U domu jsme nenašli žádné známky násilného vniknutí. 39letý muž byl zastřelen pistolí ráže 9 mm, když vycházel schody do svého bytu. Motiv vraždy je stále předmětem vyšetřování, ale již jsme zajistili několik důležitých stop,“ uvedli policisté ve zprávě.

I když byl McAfee hlavní tažnou silou stejnojmenné antivirové firmy, v posledních letech se svým kolegům stále více oddaloval. Jeho chování mělo být podle obyvatelů San Pedra velmi nevyrovnané a často se měl stýkat také s kriminálníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám