Hlavní obsah

Google umožní bezplatné telefonování po internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastníci vysokorychlostního internetu mají naději dočkat se brzké bezplatné telefonické služby, kterou plánuje zavést portál Google.

Foto: Dana Ehlová

Hromadné foto králů před kostelem sv. Václava v Dobrušce.

Článek

Služby podobného zaměření byly již dávno spuštěny v Japonsku a USA a jejich využití je enormní, neboť výrazně snižují provozní náklady. Internetové volání je postaveno na základě protokolu Voice over Internet (VoIP) a má obrovský potenciál k tomu, aby řádně zatřáslo evropským komunikačním trhem.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Využili byste možnosti bezplatného telefonování přes internet?

Náklady na telefonický hovor uskutečněný prostřednictvím internetového připojení se tak smrskávají na platbu za přípojku do sítě a nutnost vlastnit alespoň základní sluchátka s mikrofonem a nezbytné softwarové vybavení.

Majitelů pevných linek, tedy vysokorychlostního internetu, schopných Voice over IP reálně využít v ČR každoročně přibývá a telefonování přes Google by se tak mohlo stát samozřejmostí. Nicméně za hovory z Googlu (například do pevné sítě) by se stále platit mělo.

Anketa

Využijete možnosti bezplatného telefonování přes internet?
Ano
84,3 %
Ne
1,6 %
Voice over IP už používám
14,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1774 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám