Hlavní obsah

Dell prodal svoji cloudovou divizi Boomi za čtyři miliardy dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Americká počítačová společnost Dell Technologies Inc. se dohodla na prodeji svých cloudových aktivit Boomi soukromým investičním společnostem Francisco Partners a TPG. Hodnota dohody je čtyři miliardy USD (85,6 miliardy Kč), oznámily společnosti. Prodej je součástí snahy generálního ředitele Michaela Della zredukovat aktivity Dellu, uvedla agentura Bloomberg.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Boomi se specializuje na integraci různých cloudových platforem pro společnosti. Má více než 15 tisíc zákazníků. Dell koupil firmu v roce 2010, cenu, jakou za ni zaplatil, však nikdy nezveřejnil.

Navrhovaná transakce by měla pomoci Boomi k dalšímu růstu a je výhodná pro obě společnosti, zákazníky a partnery, uvedl provozní ředitel Dellu Jeff Clarke v prohlášení. Pro Dell to znamená, že se může zaměřit na podporu růstu a pokračující modernizaci infrastruktury a osobních počítačů a na expanzi v oblastech s vysokou prioritou, dodal. Dohoda by měla být dokončena ještě v letošním roce.

Software a internetové služby jako budoucnost. Huawei kvůli sankcím mění strategii

Software

Dell v posledních letech čistí svoji rozvahu a zbavuje se různých podniků. Minulý měsíc oznámil plány na oddělení podílu v poskytovateli softwaru pro infrastrukturu VMware Inc., který je jeho nejcennějším aktivem. Loni prodal divizi RSA zaměřenou na kybernetickou bezpečnost za 2,08 miliardy USD.

Firma se snaží snížit svoji závislost na prodeji hardwaru a transformovat se na prodejce počítačových služeb založených na předplatném. Tento přesun sice pokračuje, prodej počítačů komerčním a běžným zákazníkům se však stále podílí na tržbách skupiny zhruba polovinou.

Reklama

Související témata:

Související články

Dell Alienware AW v testu: Na hry jako profík

Ve hrách, kde o vítězství a prohře rozhodují milisekundy, má hlavní slovo herní náčiní. Kvalita klávesnice, myši či sluchátek hraje ve světě progamingu zásadní...

Výběr článků

Načítám