Hlavní obsah

Chci výplatu v bitcoinech, prohlásil nový starosta New Yorku

New York

Čerstvě zvolený starosta New Yorku Eric Adams chce první tři výplaty v bitcoinech a ze svého města hodlá učinit „centrum kryptoměnového průmyslu“. Demokrat Adams se v lednu stane druhým černošským starostou nejlidnatějšího města Spojených států. Bývalý policista v úterních volbách s přehledem porazil republikána Curtise Sliwu.

Foto: Profimedia.cz

Čerstvě zvolený starosta New Yorku Eric Adams

Článek

„V New Yorku vždy děláme věci ve velkém stylu, takže až se stanu starostou, mé první první TŘI výplaty budou v bitcoinech,“ napsal Adams na Twitteru. „NYC se stane centrem kryptoměnového průmyslu a dalších rychle rostoucích inovativních odvětví! Jen počkejte!“ dodal. Ve svém tweetu reagoval na znovuzvoleného starostu města Miami Francise Suáreze. I ten na sociální síti napsal, že bude brát výplatu v bitcoinech.

Ve středu budoucí starosta New Yorku v rozhovoru s rozhlasovou stanicí Bloomberg uvedl, že chce vytvořit newyorskou kryptoměnu. Hodlá se zabývat regulačními překážkami, aby do města nalákal investice spojené s odvětvím kryptoměn.

Bitcoin minulý měsíc vystoupal na rekord, přiblížil se hranici 67 000 dolarů (téměř 1,5 milionu korun). Investoři sázejí na to, že jeho cena se bude nadále zvyšovat a že se dočká širšího přijetí. Od té doby posilují i ostatní kryptoměny. Ve středu se na rekord vyšplhalo ethereum, druhá největší kryptoměna.

Bitcoin pokořil absolutní rekord. Jedna mince stojí přes 1,4 milionu korun

Internet a PC

Anketa

Chtěli byste pobírat plat v bitcoinech?
Ano.
18,5 %
Ne.
81,5 %
Celkem hlasovalo 5500 čtenářů.

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, stát se tak má kolem roku 2140.

Reklama

Související témata:

Související články

Ethereum přepsalo historický rekord

Nový rekord zaznamenal kurz etherea, když se v pátek ráno vyhoupla jeho hodnota až na 4402 dolary (97 040 Kč). Přitom ještě před rokem se druhá nejznámější...

Výběr článků

Načítám