Hlavní obsah

CES 2021: Největší počítačový veletrh odstartoval, lidé si ale novinky neosahají

Novinky, bri

V pondělí odstartoval další ročník největšího veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě CES (Consumer Electronics Show). Vůbec poprvé za svou padesátiletou historii se ale nekoná v americkém Las Vegas, kvůli koronavirovým opatřením je pouze online. Přesto organizátoři slibují, že o zajímavé novinky nebude ani letos nouze.

Foto: Novinky

CES každoročně přiláká statisíce návštěvníků, v prostoru o rozloze 830 000 m2 se bude prezentovat na 4500 vystavovatelů.

Článek

Kvůli koronaviru se loni neuskutečnila již celá řada veletrhů, například herní akce E3 v americkém Los Angeles, gamingová konference Game Developer či největší herní veletrh MWC ve španělské Barceloně.

Veletrh CES ovšem organizátoři vzdát nechtěli, přichystali tedy sérii konferencí a prezentací, které budou streamované online. Určeny jsou ale výhradně pro novináře a zástupce technického segmentu, pro které je CES v podstatě prodejní/nákupní akcí.

Největší herní veletrh byl zrušen. Kvůli pandemii

Koronavirus

To jinými slovy znamená, že si běžní smrtelníci letos nebudou moci novinky naživo osahat. Běžně totiž výstaviště navštíví statisíce lidí, kteří si chtějí prohlédnout jednotlivé novinky z první ruky – v podstatě se tak město hazardu promění na obří expozici, vystavovatelé odhalují své novinky v různých koutech Las Vegas.

Jak je ale z řádků výše patrné, uhlídat takto velkou akci v době probíhající pandemie koronaviru není dost dobře možné, a tak se ji organizátoři rozhodli raději odpískat. „Vzhledem k rostoucím celosvětovým zdravotním obavám z šíření covidu-19 není možné na začátku ledna 2021 bezpečně svolat stovky tisíc lidí do Las Vegas,“ stojí v oficiálním prohlášení organizátorů CES.

Online prezentace se budou konat od pondělí 11. ledna do čtvrtka 14. ledna. „Celodigitální CES 2021 umožní celé technické komunitě bezpečně sdílet nápady a představit produkty, které budou utvářet naši budoucnost. Budete se moci účastnit všech úžasných okamžiků CES, ať jste kdekoli na světě. Zrealizujeme jedinečný zážitek pro technologický průmysl,“ popsali letošní ročník organizátoři.

Veletrh mobilních technologií MWC se příští rok posune na červen

Mobil

Prim by na nadcházejícím ročníku měly hrát nové počítače a tablety. Kromě nich však budou k vidění také nejrůznější multimediální centra, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

V nemalé míře by měly být na veletrhu zastoupeny i různé sportovní disciplíny. Není se čemu divit, chytrá elektronika – tedy nejrůznější fitness náramky, ale například i sofistikované inteligentní váhy – hrají ve světě sportu stále větší roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám