Hlavní obsah

Bitcoin zůstává pod 500 000 Kč, ethereum roste

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitcoin se stále ještě nevzpamatoval z pádu na konci srpna, kurz se drží pod půl milionem. Naopak hodnota etherea v posledním týdnu vzrostla. Vyplývá to z informací specializovaného serveru Coinmarketcap.

Článek

Během posledního měsíce letních prázdnin se kurz bitcoinu vyšplhal až na 597 549 Kč, konec srpna byl nicméně ve znamení výrazného poklesu, kdy kurz klesl pod půlmilionovou hranici.

Září bohužel pro nejhodnotnější kryptoměnu na světě žádný zásadní zvrat nepřineslo, na začátku školního roku se bitcoin obchodoval za 485 360 Kč. Během víkendu se kurz přiblížil těsně pod půlmilionovou hodnotu – 499 800 Kč, ale následně mírně poklesl.

Tento týden v úterý se virtuální mince nabízely za 490 790 Kč.

Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za poslední týden

Novodobá zlatá horečka opadá, rostoucí ceny elektřiny způsobily odliv těžařů kryptoměn

Internet a PC

Ethereum na tom bylo v posledním týdnu o poznání lépe. Na konci srpna klesl kurz až na 33 950 Kč, první školní den byla hodnota již 36 120 Kč. Tento týden v úterý hodnota vyskočila už na 40 810 Kč.

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se proto mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám