Hlavní obsah

Bitcoin umazal nejhorší výsledek. Kurz se ale drží stále velmi nízko

Kurz bitcoinu se během uplynulého víkendu propadl na nejhorší hodnotu od prosince 2020, tedy za poslední rok a půl. Zkraje nového týdne sice ztrátu částečně odepsal, hodnota se ale stále drží na velmi nízkých číslech. Vyplývá to z údajů specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Ještě na začátku června se nejznámější kryptoměna na světě obchodovala za 741 310 Kč. Předminulý týden ale začal kurz dramaticky klesat, když se bitcoin postupně vrátil na maxima ze začátku roku 2021.

V minulém týdnu se tak vůbec poprvé v letošním roce kurz dostal pod půlmilionovou hranici. V pátek měla jedna virtuální mince hodnotu 495 550 Kč. O víkendu však přišel další propad, a to až na sobotních 417 440 Kč.

Strmý pád bitcoinu nebere konce, už je pod 20 tisíci dolary

Internet a PC
Foto: Novinky

Hodnota bitcoinu za posledních 7 dní

Během neděle však kurz mírně rostl. Pondělní hodnota 472 030 Kč je sice vyšší než zkraje víkendu, stále jde však o jednu z nejnižších od prosince 2020.

Jen pro bližší představu, o jak markantní pokles jde – vloni v listopadu byl stanoven nový rekord, když se kurz vyšplhal až na 1 473 090 Kč. Navzdory menším či větším výkyvům je ale z podrobných grafů patrné, že nejznámější kryptoměna na světě od té doby postupně ztrácí.

O moc lépe si nevedou ani další kryptoměny. Například ethereum se ještě před týdnem obchodovalo za 31 330 Kč, v sobotu klesla hodnota až na 21 230 Kč. V pondělí ráno kurz mírně stoupl na 25 408 Kč. Zatím největší rekord si druhá nejznámější kryptoměna připsala loni v listopadu, tehdy se jedna virtuální mince obchodovala za 104 970 Kč.

Podle serveru CoinDesk se na poklesu kurzu podepsala především rekordní inflace, kvůli které se investoři vyhýbají rizikovějším aktivům, jako je bitcoin. Investoři se také obávají agresivnějšího zvyšování úrokových sazeb v USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám