Hlavní obsah

Biografie Elona Muska míří na filmové plátno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Knižní biografie amerického miliardáře Elona Muska, jejímž autorem je Walter Isaacson, dostane filmovou podobu. Práva na adaptaci získalo hollywoodské studio A24, napsal server Variety. Na životopisném snímku bude jako režisér pracovat Darren Aronofsky, o obsazení zatím jasno není.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Elon Musk

Článek

Isaacsonova autorizovaná biografie vyšla letos v září a filmařům poslouží jako předloha pro scénář. Zájemců o filmové zpracování bylo mnoho, vítězně nakonec z klání o práva vzešlo nezávislé studio A24, které stálo například za letošním oscarovým snímkem Všechno, všude, najednou.

„O tu dohodu byl velký boj, ucházela se o ni velká studia i režiséři,“ řekl agentuře AFP mluvčí studia A24. Podrobnosti ohledně časového harmonogramu natáčení nebo data premiéry zatím nejsou známé.

Neslušný návrh. Elon Musk nabídl Wikipedii miliardy, pokud se vulgárně přejmenuje

Koktejl

Isaacson patří v USA k prominentním autorům životopisů, bestsellerem byla i jeho kniha o zakladateli společnosti Apple Stevu Jobsovi, která se rovněž dočkala filmového zpracování. Jobse si v něm zahrál Michael Fassbender.

O tom, kdo si zahraje kontroverzního podnikatele a majitele firem Tesla, SpaceX nebo sociální sítě X, se teprve rozhodne. Studio už ale vybralo jako režiséra Američana Aronofského, který loni zaujal snímkem Velryba a natočil například filmy Černá labuť, Requiem za sen nebo Fontána.

Foto: archív nakladatelství

Isaacsonova autorizovaná biografie vyšla letos v září

Může se vám hodit na Zboží.cz: Elon Musk - Walter Isaacson

Reklama

Související témata:

Související články

Síť X stahovat z EU nebudeme, tvrdí Musk

Spory s Evropskou komisí (EK) nevyvrcholí v to, že by byla síť X (dříve Twitter) stažena z evropského trhu. Tvrdí to alespoň její majitel Elon Musk, který tak...

Výběr článků

Načítám