Hlavní obsah

Europol zlikvidoval jednu z největších hackerských platforem na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haag

Při mezinárodní akci vyšetřovatelů byla zlikvidována jedna z největších platforem hackerů na světě, ilegální tržiště RaidForums. Obchodovalo se na něm s daty milionů lidí. Hackerské fórum bylo uzavřeno a jeho infrastruktura zabavena, oznámila v úterý evropská policejní agentura Europol.

Foto: repro raidforums.com

Takto nyní vypadá ilegální tržiště RaidForums.

Článek

Správce fóra a dva jeho pomocníci byli zadrženi. Na platformě se obchodovaly údaje například ke kreditním kartám a bankovním účtům milionů lidí, uvedlo americké ministerstvo spravedlnosti. Do operace s označením Tourniquet se zapojili vyšetřovatelé z USA, Británie, Švédska, Portugalska, Rumunska a Německa.

Hlavním správcem fóra byl podle ministerstva 21letý Portugalec, který byl už v lednu zadržen v Británii. USA požádaly o jeho vydání.

Platforma RaidForums byla založena v roce 2015 a měla více než půl milionu uživatelů. Prodávaly se na ní přístupy do velkých datových bank mnoha amerických firem, napsala agentura DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám