Hlavní obsah

Až 6 GB na Compact Flash připravuje Pretec

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Pretec představila na veletrhu Comdex celosvětově největší paměťové médium pro digitální fotoaparáty, na které se vejde až 6 GB dat.

Foto: Milan Haluška

Park Boženy Němcové

Článek

Přestože Compact Flash karty patří mezi nejstarší a zároveň svými rozměry největší paměťová média pro digitální fotoaparáty, stále mají proti svým modernějším a menším kolegům co nabídnout. Jejich hlavní výhodou je nízká cena za média s kapacitou do 256 MB a zároveň profesionálové uvítají jejich dostupnost ve vysokých kapacitách.

Za vysokokapacitní CF karty je však už nutné si připlatit. Právě oznámená CF karta od Pretecu s kapacitou 6 GB se bude prodávat za 7 499 USD, což je přibližně 230 000 korun. První vzorky by se měly objevit již v říjnu a s výrobou ve velkém se počítá do konce letošního roku. Rychlost čtení by měla být 8 MB/s a rychlost zápisu o 1 MB/s nižší.

Podle Pretecu se příští rok dočkáme další CF karty, a to dokonce s dvojnásobnou kapacitou (12 GB).

Reklama

Související témata:

Související články

Další miniaturní IXUS od Canonu

Společnost Canon představila nový miniaturní digitální fotoaparát nesoucí označení Digital IXUS i, který váží pouhých 100 gramů.

Notebook s Centrinem pod 30 tisíc!

Společnost Orange & green přichází se zajímavou nabídkou notebooku založeného na nedávno představené technologii Intel Centrino za překvapivě nízkou cenu 29...

Výběr článků

Načítám