Hlavní obsah

Intel představil nové Pentium 4 Extreme Edition

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Jose

Společnost Intel představila na právě probíhající vývojářské konferenci Intel Developer Forum konané v San Jose procesor Pentium 4 Extreme Edition.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Nový procesor je založen na současné nejvýkonnější verzi Pentia 4 s taktem 3,2 GHz, ale navíc je vybaven 2 MB vyrovnávací paměti třetí úrovně (L3 cache), kterou doposud byly vybavovány jen procesory Xeon určené pro servery a výkonné pracovní stanice.

Nové Pentium 4 Extreme Edition s podporou 800MHz sběrnice a technologie Hyper-Threading  je určeno především hráčům nejnáročnějších počítačových her a zároveň uživatelům vyžadující co nejvyšší výkon pro své aplikace. Na trhu by se mělo objevit v průběhu října za doposud nespecifikovanou cenu a mělo by konkurovat procesoru Athlon 64, který příští úterý uvede na trh firma AMD.

Reklama

Související témata:

Související články

Apple přichází s počítači Power Mac G5!

Společnost Apple představila nové modely vysoce výkonných počítačů Power Mac G5, které jsou vybaveny 64-bitovými procesory PowerPC s taktem 1,6 až 2 GHz.

Intel i AMD snižují ceny procesorů

Po nedávném zlevnění procesorů určených pro notebooky přichází oba největší výrobci procesorů se slevami čipů pro stolní počítače.

Kolik stojí nové Durony?

Přestože společnost AMD ještě nedávno tvrdila, že už neuvede žádný rychlejší procesor z řady low-endových Duronů, v posledních dnech se v tichosti na trhu...

Výběr článků

Načítám