Hlavní obsah

Apple Pay si první den aktivovaly desetitisíce lidí

Novinky, mif

V České republice je od úterý dostupná možnost platit prostřednictvím funkce Apple Pay, tedy s pomocí smartphonů iPhone a chytrých hodinek Apple Watch. Hned první den toho využily desítky tisíc lidí. Vyplývá to z informací tuzemských bank.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Apple Pay si během prvního dne od spuštění aktivoval každý čtvrtý uživatel iPhonu z řad klientů České spořitelny. V průběhu dne tak službu Apple Pay začalo používat více než 20 000 klientů Spořitelny, kteří v průběhu dne s Apple Pay zaplatili za zboží a za služby více než 2,5 milionu korun,“ uvedl mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Velmi populární se stal Apple Pay také u Air Bank. „Během prvních dvanácti hodin si službu zapnulo 22 tisíc klientů Air Bank, kteří provedli 11 300 plateb v celkovém objemu 3 240 000 korun,“ prohlásila mluvčí Air Bank Jana Karasová.

Zájem lidí předčil očekávání

„Od Apple Pay jsme měli obrovská očekávání, ale realita je předčila. Vidíme obrovský příval nových zákazníků, stejně tak velkou aktivitu těch, kteří již Twisto účet měli,” konstatoval Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista.

Podle něj si funkci Apple Pay aktivovalo během prvního dne 2500 lidí, což odpovídá 15 % majitelů Twisto účtů s mobilními telefony Apple.

Foto: mif, Novinky

Apple Pay na chytrých hodinkách Apple Watch.

Foto: Novinky

Funkci Apple Pay mohou lidé využít také na iPhonech.

Služba Apple Pay je k dispozici pro chytré telefony iPhone SE nebo iPhone 6 a novější. Platby umožňují také všechny modely Apple Watch. Pro použití je třeba přidat platební kartu do aplikace Wallet, to provedete naskenováním karty a zadáním kontrolního CVV kódu ze zadní strany karty.

U nižších částek není, podobně jako u bezkontaktních platebních karet, vyžadováno zadání PIN kódu. O citlivá data se obávat nemusíte, obchodník nedostane údaje o vašich platebních kartách, protože se při platbách používá virtuální karta vytvořená při nastavení Apple Pay. Hodinkami můžete platit, i když iPhone nemáte u sebe.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám