Hlavní obsah

Američanky dávají přednost počítačům před muži

Až třikrát více času než se svým manželem či přítelem tráví americké ženy pracující v kancelářích u počítače. A dokonce jim to tak vyhovuje. Ukázala to nejnovější studie, z níž citovala agentura AFP. Z odpovědí téměř tří tisíc dotázaných vyplynulo, že ženy tráví u počítače v průměru 9,3 hodiny denně, zatímco s partnerem jsou jen 3,6 hodiny.

Článek

Jen jedné z pěti dotázaných žen by se líbilo být se svým partnerem častěji než s počítačem.

A to navzdory rostoucím zdravotním problémům počítačového věku, jako je takzvaný syndrom karpálního tunelu (tzv. útlakový syndrom, způsobený často chronickým přetížením zápěstí ruky při nevhodné ergonomii práce s počítačem) či nadmíra stresu, upozornila společnost Harris Interactive, která studii vypracovala.

Téměř dvě třetiny žen tráví u svého počítače víc času než nakupováním či chozením do společnosti, osm z deseti se mu věnuje víc než cvičení a čtyři z deseti jsou u počítače častěji než se svou rodinou.

Výsledky studie částečně vysvětluje skutečnost, že dospělí Američané tráví víc času v práci než jinými aktivitami. V úřadech pobývají průměrně 8,2 hodiny denně ve srovnání s 7,6 hodiny spánku, což je druhá nejoblíbenější činnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám