Hlavní obsah

Sexy krásky zaplavily první Miss AI. Vyhlášení výsledků se odsouvá

V tomto týdnu jsme se měli podle původních plánů dočkat vyhlášení historicky vůbec první Miss AI. Jak už samotný název napovídá, prim v této soutěži krásy měly hrát výtvory umělé inteligence. Sexy krásek se ale podle organizátorů sešlo nakonec tolik, že museli vyhlášení výsledků posunout.

Foto: repro Miss AI

Soutěží se o hodnotné ceny.

Článek

„Vzhledem k obrovskému počtu přihlášených se vyhlášení top 10 užšího výběru uskuteční až 28. května. Porotci stále posuzují došlé příspěvky,“ omluvili se fanouškům organizátoři za zdržení slavnostního vyhlášení.

Vzhledem k tomu, že už nyní organizátoři hovoří pouze o zveřejnění „užšího výběru“, je vcelku možné, že samotné vyhlášení absolutních vítězů proběhne nakonec ještě později.

Pobláznil svět sexy modelkou, pak zmizel. Teď se AI tvůrce opět ozval

AI

Nejde jen o vzhled

Vůbec první soutěž krásy pro umělou inteligenci byla vyhlášena minulý měsíc. Podle organizátorů z World AI Creator Awards (WAICAs) má akce spojovat tradiční pojetí krásy se světem tvůrců umělé inteligence.

Pravidla pro přihlášení nicméně byla poměrně přísná. Vygenerovat jednu fotku a běžet soutěžit o tisíce dolarů možné nebylo, dívky generované prostřednictvím umělé inteligence totiž musí skutečně žít svůj virtuální život. Musí mít tedy profil na sociálních sítích, jako je například Instagram, kde pravidelně přidávají obsah a komunikují s fanoušky.

Organizátoři tvrdí, že kromě krásy se budou v hodnocení Miss AI zaměřovat na použité technologie či vliv virtuální dívky na sítích. Vedle kreativity a důrazu na detaily tedy budou při hodnocení hrát roli také další aspekty, například interakce tvůrců s fanoušky na sociálních sítích. Hodnotit se tedy nebudou jen AI výtvory, ale také komplexní práce autorů.

Foto: repro Miss AI

Oficiální stránky Miss AI

Ve hře jsou velké peníze

O vítězích bude rozhodovat odborná porota. V ní je anonymní tvůrce modelky Emily Pellegrini společně s dalším anonymním digitálním tvůrcem, který stojí za virtuální modelkou Aitanou Lopez. Dále pak estetická odbornice a autorka Sally-Ann Fawcettová a Andrew Bloch, vlastník médií, PR manažer a podnikatel.

Ceny si odnesou tvůrci, jejichž virtuální krásky se umístí na prvních třech místech. Vedle hotovosti dostanou i tisíce dolarů na propagaci či mentorský program. Konkrétně první místo získá ceny v hodnotě 13 000 dolarů (296 770 Kč), v hotovosti autor dostane ale jen 5000 dolarů (114 140 Kč).

Přesně v takové sumě dostane všechny ceny virtuální kráska na druhém místě, tedy 5000 dolarů (114 140 Kč). Třetí vítěz si pak odnese ceny za 2000 dolarů (45 660 Kč).

Foto: repro Miss AI

Porotci v Miss AI

„Zneužili můj hlas,“ obvinila Scarlett Johanssonová OpenAI

AI

Související články

Výběr článků

Načítám