Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 250 g mascarpone | 7 šálek silné kávy (nebo šálek espressa) |
| 2 vejce | 7 lžic likéru (např. amaretto nebo kávový) |
| 50 g cukru | kakaový prášek |
| 100 g cukrářských piškotů | |
POSTUP:
- V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny, přidejte mascarpone a dobře promíchejte, až vznikne hladký krém.
- V jiné míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a jemně vmíchejte do mascarpone směsi. Uvařte silnou kávu a nechte ji vychladnout, přidejte lžíci likéru.
- Skládání do skleniček: Na dno každé sklenky nalámejte piškoty. Pokapejte kávou (pozor, aby nebyly příliš promočené). Na ně navrstvěte krém. Opakujte, nakonec posypte kakaovým práškem.
- Skleničky dejte do lednice na 2 až 4 hodiny, aby se chutě propojily.
Tip: Mlsouni mohou proložit vrstvy nastrouhanou hořkou čokoládou. Milovníci ovoce pak mohou ozvláštnit tiramisu banánem nebo mangem.

