Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
500 g mletého vepřového masa | 1 lžíce najemno nasekané petrželky |
2 vejce | sůl a pepř |
150 g nahrubo nastrouhaného sýra (gouda nebo eidam) | |
Na obalení a smažení: | |
100 g hladké mouky | 100 g strouhanky |
1-2 vejce | olej na smažení |
POSTUP:
- V míse smíchejte studené maso s vejci, sýrem a nasekanou petrželkou. Osolte, opepřete a dobře propracujte, aby se suroviny spojily. Pokud je směs příliš řídká, přidejte lžíci strouhanky. Vytvarujte z ní vyšší ploché řízky.
- Každý řízek obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte zvolna v rozpáleném oleji dozlatova – z každé strany zhruba 4–5 minut. Po osmažení nechte okapat na papírové utěrce.
- Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami, kyselými okurkami nebo okurkovým salátem.