Hlavní obsah

Recept na holandský řízek

0:56
0:56

Chcete-li článek poslouchat, přihlaste se

Kdo by neměl rád holandský řízek? Holandský se mu říká díky přidanému sýru. Holanďané by se možná divili. Ale my víme, že trocha goudy nebo eidamu mleté maso báječně zjemní a vylepší.

Foto: Profimedia.cz

Holandský řízek

Článek
INGREDIENCE:
500 g mletého vepřového masa1 lžíce najemno nasekané petrželky
2 vejcesůl a pepř
150 g nahrubo nastrouhaného sýra (gouda nebo eidam)
Na obalení a smažení:
100 g hladké mouky100 g strouhanky
1-2 vejceolej na smažení

POSTUP:

  1. V míse smíchejte studené maso s vejci, sýrem a nasekanou petrželkou. Osolte, opepřete a dobře propracujte, aby se suroviny spojily. Pokud je směs příliš řídká, přidejte lžíci strouhanky. Vytvarujte z ní vyšší ploché řízky.
  2. Každý řízek obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte zvolna v rozpáleném oleji dozlatova – z každé strany zhruba 4–5 minut. Po osmažení nechte okapat na papírové utěrce.
  3. Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami, kyselými okurkami nebo okurkovým salátem.
Související témata:

Výběr článků

Načítám