Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 1 kg kuřecích stehenních kousků | 8 listů kari |
| 3 lžíce citronové šťávy | 1 celá skořice |
| 6 stroužků česneku a 3 cm kořene zázvoru, nadrcené společně | 1 střední cibule, nakrájená na plátky |
| 2 lžičky soli | 3 lžíce rostlinného oleje |
| 1 lžíce černého pepře | 400 ml rajčatového pyré |
| 1 lžíce kari prášku | 1 šálek kuřecího vývaru nebo vody |
| špetka kajenského pepře | 1 šálek hustého kokosového mléka |
| 4 kardamomy | 1/2 lžičky kurkumy |
POSTUP:
- Kousky kuřete opláchněte a nechejte pořádně okapat.
- Smíchejte citronovou šťávu, kurkumu, drcený česnek a zázvor, sůl, černý pepř, kari a kajenský pepř. Kuře dobře obalte ve směsi koření a nechte asi 30 minut odpočinout.
- Rozpalte v pánvi olej a asi minutu na něm osmahněte kari listy. Přidejte cibuli a smažte, dokud nezměkne.
- Přidejte kuřecí kousky a míchejte, dokud se maso pěkně nezbarví. Přidejte skořici, citronovou trávu, kardamom, hřebíček a dobře promíchejte. Zalijte rajčatovým pyré a všechny kousky v něm pěkně obalte.
- Na závěr podlijte kuřecím vývarem nebo vodou a promíchejte. Zakryjte víkem a nechte kuře na pomalém ohni 20 až 30 minut vařit.


