Hlavní obsah

Kokosové kuřecí kari s dušenou rýží

Spojte lahodné kari, jemnost kokosového mléka a šťavnaté kuřecí maso. Vyjde vám recept, který je inspirován indickou kuchyní, ale připraven tak, aby byl snadný i pro domácí vaření. Ideální pro všední večeři i víkendové posezení s přáteli.

Foto: Mutti

Kokosové kuřecí kari

Článek
INGREDIENCE
1 kg kuřecích stehenních kousků8 listů kari
3 lžíce citronové šťávy1 celá skořice
6 stroužků česneku a 3 cm kořene zázvoru, nadrcené společně1 střední cibule, nakrájená na plátky
2 lžičky soli3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce černého pepře400 ml rajčatového pyré
1 lžíce kari prášku1 šálek kuřecího vývaru nebo vody
špetka kajenského pepře1 šálek hustého kokosového mléka
4 kardamomy1/2 lžičky kurkumy

POSTUP:

  1. Kousky kuřete opláchněte a nechejte pořádně okapat.
  2. Smíchejte citronovou šťávu, kurkumu, drcený česnek a zázvor, sůl, černý pepř, kari a kajenský pepř. Kuře dobře obalte ve směsi koření a nechte asi 30 minut odpočinout.
  3. Rozpalte v pánvi olej a asi minutu na něm osmahněte kari listy. Přidejte cibuli a smažte, dokud nezměkne.
  4. Přidejte kuřecí kousky a míchejte, dokud se maso pěkně nezbarví. Přidejte skořici, citronovou trávu, kardamom, hřebíček a dobře promíchejte. Zalijte rajčatovým pyré a všechny kousky v něm pěkně obalte.
  5. Na závěr podlijte kuřecím vývarem nebo vodou a promíchejte. Zakryjte víkem a nechte kuře na pomalém ohni 20 až 30 minut vařit.
Související témata:

Výběr článků

Načítám