Hlavní obsah

Rok 2011 bude rokem dobrých investic do akcií, míní analytici

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2011 by měl být dobrým rokem pro investice do akcií. Očekávají se dobré výsledky podniků a pokles obav investorů z rizik na trzích. Tvrdí to ve své nejnovější analýze skupina Erste Group.

Článek

„V zemích střední a východní Evropy očekáváme nárůst zisku na akcii ve výši 23 procent," uvedl vedoucí analytik akciových trhů střední a východní Evropy Erste Group Henning Esskuchen.

Jako investiční strategii doporučuje spíše výběr titulů než alokaci podle sektorů.

Křehké zlepšení klimatu

„Zlepšení investičního klimatu v Evropě nastalo už v druhé polovině

minulého roku. Nejpříznivější investiční klima v Evropě má Švýcarsko, následované Německem a Norskem,“ uvedla poradenská společnost Dun & Bradstreet.

Naproti tomu v průběhu roku 2010 snížila rating devíti evropským státům – Belgii, Španělsku, Řecku, Islandu, Holandsku, Portugalsku, Maďarsku, Irsku

a Francii. V případě Španělska, Řecka a Portugalska ke snížení přistoupila opakovaně.

Navzdory optimistickým předpokladům je však na místě značná obezřetnost.

„Rizika plynoucí z obchodního styku v uplynulém roce totiž nadále rostla, nicméně koncem roku 2010 jsme již zaznamenali křehké zlepšování investičního klimatu v Evropě, které by mělo pokračovat i letos,“ tvrdí ředitelka D pro ČR a SR Alena Seoud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám